Novosti iz ambalažne i grafičke industrije

10.04.2019.

Boranka i agencija Imago Ogilvy osvojile nagradu Mixx Best in Show

Na Danima komunikacija u Rovinju proglašeni su pobjednici natjecanja Mixx koje je napravljeno po međunarodnoj licenci IAB-a, a nagrađuje najbolje digitalne kampanje. Nagradu Best in Show odnijela je kampanja ‘Boranka-zazelenimo požarišta Dalmacije’ agencije Imago Ogilvy.


03.04.2019.

Poziv studentima: otvoren natječaj za redizajn nagrade WordStar


Svjetska organizacija za ambalažu (WPO) poziva studente da redizajniraju nagradu za najbolju ambalažu na svijetu.


24.03.2019.

Svjetska organizacija za ambalažu otvara vrata poslovnim partnerima


Po prvi put Svjetska organizacija za ambalažu nudi mogućnost poslovnim partnerima da postanu članovi.
14.03.2019.

Otvoren natječaj za ZGDW nagradu

Šesti Zagreb Design Week (ZGDW) objavio je Poziv za sudjelovanje u natječaju za „ZGDW nagradu“ vodeći se ovogodišnjom festivalskom temom „Nova budućnost / Changing the Game“. Dobitnike ZGDW nagrade odabrat će stručni međunarodni žiri u dva kruga. Prijave su otvorene do 25. ožujka 2019.
13.03.2019.

Još jedna uspješna edukacija Svjetske organizacije za ambalažu (WPO)


Prva edukacija u 2019. godini završena je u Ammanu, Jordan. Edukacija je organizirana u suradnji sa lokalnim članom Svjetske organizacije JoPack-om (Jordan National Center Packaging Center)
07.03.2019.

Tiskarstvo i dizajn 2019

Akademija tehničkih znanosti Hrvatske – Centar za grafičko inženjerstvo, u suradnji s brojnim domaćim, regionalnim i međunarodnim obrazovnim institucijama, organizacijama i udruženjima, organizira međunarodni znanstveni skup Tiskarstvo & Dizajn 2019.

26.02.2019.

Fortuna Digital postala distributer za Massivit 3D printere

Fortuna Digital preuzela je distribuciju Massivit 3D printera za područje Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.30.01.2019.

Održana skupština Udruženja grafičara HGK-a


Udruženje grafičko-prerađivačke industrije Hrvatske gospodarske komore (HGK) održalo je u petak, 25. 1. u prostorima HGK-a 2. po redu redovnu godišnju skupštinu.


25.01.2019.

Ispisom umjetničkih fotografija Epson i zagrebački ZOO podržavaju očuvanje ugroženih životinjskih vrsta


Fotograf Damir Hoyka izradio je portrete životinja nadahnute pop artom. Poruka izložbe i cijelog projekta: Životinjama nije dovoljno divljenje, nužna im je zaštita


07.01.2019.

Novo izdanje mjesečnog newslettera Svjetske organizacije za ambalažu

 
Ovaj broj donosi pregled događanja u svijetu ambalaže.

02.01.2019.

Novi vlasnik Istragrafike


British American Tobacco (BAT) izvijestio je u četvrtak da je za svoju tvrtku koja proizvodi ambalažu Istragrafiku iz Rovinja pronašao strateškog partnera - A&R Carton Austria, dio AR Packaging grupe.
07.12.2018.

Bruketa&Žinić&Grey dobitnici WorldStar 2019 za poklon ambalažu Chiavalon

Ocjenjivanje nominacija iz cijeloga svijeta za WorldStar, nagradu za najbolju ambalažu na svjetskoj razini koju dodjeljuje Svjetska organizacija za ambalažu (WPO), održano je krajem studenog u Jinanu, Kina tijekom Godišnjeg sastanka Upravnog odbora WPO-a.


06.12.2018.

Rast poslovanja na krilima Canon UVgel tehnologije


Korisnici tiskarskih strojeva Océ Colorado 1640 iz cijele Europe svjedoče o pozitivnom utjecaju tehnologije Canon UVgel na svoje poslovanje. Kao glavne prednosti izdvajaju znatno veću produktivnost i šire mogućnosti primjene.


27.11.2018.

Povratak naknade za plastične boce za mlijeko


Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš potvrdio je kako će početkom iduće godine u sustav povratne naknade od 50 lipa ponovno ući plastične boce za mlijeko i mliječne proizvode, kao i staklena ambalaža za manje volumene


20.11.2018.

Lidl nastavlja s redukcijom plastične ambalaže


Lidl Hrvatska izdao je position paper o smanjenju uporabe ambalažnog materijala i održivom zbrinjavanju namirnica u privatnoj robnoj marci.

StarijeNovije