Studio Tumpić/Prenc ponovno osvojio prestižni Red Dot

Nagrađeni dizajn etikete Vina Šuran uz pomoć povečala dočarava mikrokozmos biodinamičkih vina tretiranih samo prirodnim pripravcima


Prestižna  međunarodna nagrada na području dizajna – Red Dot ponovo je u rukama studija Tumpić/Prenc. U kategoriji dizajna ambalaže rovinjski je studio nagrađen za etiketu Vina Šuran, vinarije čiji se rad temelji na načelu biodinamičke poljoprivrede.

Ovaj rad Studija Tumpić/Prenc već je prepoznat i ovjenčan nagradama na natjecanjima kao što su European Design Award i Ideja X. “Nagrada Red Dot nam puno znači jer je naš rad osim na hrvatskim i europskim festivalima sada dobio priznanje i na svjetskoj razini. Osim što nam pružaju prepoznatljivost kao dizajnerima, vjerujemo da takva priznanja pomažu i proizvođačima za koje radimo. Kako biodinamička poljoprivreda nije jako poznat proces, htjeli smo promovirati proizvod tako da se ljudima pred očima otkrivaju uzbudljive i skrivene vrijednosti ove tehnike”, izjavio je Anselmo Tumpić, kreativni direktor studija.

Ove su godine 24 člana žirija odabrali najbolje između više od 20 tisuća prijavljenih radova. “Nikada prije se toliko tvrtki i agencija nije našlo pred našim međunarodnim žirijem. Činjenica da ste se istaknuli u tako širokoj konkurenciji govori o iznimnoj kvaliteti vašeg projekta”, poručio je Peter Zec, direktor Red Dota. Svečanost dodjele nagrada održat će se 12. studenog, a nagrađeni projekti bit će predstavljeni na internetskoj stranici organizatora te u tiskanom godišnjaku.
Datum objave: 8.9.2021., 20:31