Novosti iz ambalažne i grafičke industrije

15.11.2016.

Otvorena 6. izložba haljina od ambalažnih materijala


Jedanaest prekrasnih haljina izrađenih od ambalažnih materijala poznatih brendova na srpskom tržištu, a proizašlih iz umjetničkih vizija priznatih srpskih modnih dizajnera "uselilo" je 14. studenoga u trgovački centar Delta City u Beogradu na trg  "Zakopčaj me selotejpom", čime je i službeno otvorena 6. izložba haljina od ambalažnih materijala "Zakopčaj me selotejpom".
19.10.2016.

Predstavljen novi dizajn Staropramen piva


Duh Praga mogao se prošlog tjedna osjetiti u samom srcu Zagreba, točnije u kavani Johann Franck gdje su se mnogobrojni uzvanici okupili na velikom Staropramen partyju na kojem je, među ostalim, predstavoljen i novi izgled ovog renomiranog, svjetski poznatog praškog piva.
10.10.2016.

Eurasia Packaging – najvažniji sajam euroazijske ambalažne industrije


S više od 1.200 izlagača, brojnim inspirativnim edukacijskim programima te prezentacijama i prikazima strojeva uživo, sajam Eurasia Packaging jedan je od najatraktivnijih i najposjećenijih godišnjih događaja u euroazijskoj regiji, kojeg posjećuju kupci s Bliskog istoka, iz Sjeverne Afrike, s Balkana i Kavkaza.
Ove će godine ugostiti svjetsku ambalažnu industriju i s njom povezane grane u razdoblju od 2. do 5. studenoga 2016. u kongresnom centru Tuyap u Istanbulu.
10.10.2016.

Francuska uvela zabranu plastičnih posuda

Francuska je uvela kontroverznu mjeru zabrane prodaje plastičnih posuda i plastičnog pribora za jelo, kojom je predviđena obveza proizvođača da sva ambalaža na francuskom tržištu bude od "biorazgradivog materijala", ali postepeno, do 2020. godine. Ovu mjeru, donesenu u kolovoz, protivnici smatraju kršenjem pravila EU o slobodnom prometu robe.
28.09.2016.

Pobjednički radovi prošlogodišnjeg natječaja

Djeca 5. jubilarni put dizajniraju ambalažu Dukat mlijeka


Tvrtka Dukat, renomirani proizvođač mlijeka i mliječnih proizvoda raspisala je peti, jubilarni kreativni likovni natječaj "Volim mlijeko".
23.08.2016.

Tri Red Dot nagrade za hrvatski dizajn

Poznati su dobitnici ovogodišnji Red Dot nagrada, jednog od  najuglednijih i najvećih svjetskih natjecanja na području vizualnih komunikacija kojeg organizira njemački Design Zentrum Nordrhein Westfalen.
15.07.2016.

Ukida se odredba o posebnom barkodu na deklaraciji

Mjesec i pol dana prije 1. rujna, koji je određen kao zadnji rok za prilagodbu u kojem proizvođači pića i uvoznici imaju obvezu pripremiti se za novi režim deklaracija, tehnički ministar Zaštite okoliša i prirode RH Slaven Dobrović odlučio je povući spornu odredbu Pravilnika o ambalaži i otpadnoj ambalaži. To je ujedno i jedina izmjena novog Nacrta izmjena i dopuna navedenog Pravilnika, oko kojeg je nedavno započela i javna rasprava.
13.07.2016.

Aluflexpack Grupi zajam vrijedan 20 milijuna eura

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) osigurala je 20 milijuna eura zajma za tvrtku Aluflexpack Group GmbH (AFP Group) u svrhu potpore širenju asortimana fleksibilne ambalaže te za daljnji razvoj proizvoda na bazi aluminija.
28.06.2016.

Dubrovnik dobio svoju bočicu Coca Cole


U Lazaretima je predstavljena posebno stilizirana bočica Coca-Cole s vizurom Grada. Uz gradonačelnika Andra Vlahušića na predstavljanju je bio i Jakša Maganić, regionalni rukovoditelj prodaje za Hrvatsku.
24.06.2016.

Drupa 2016 – ispunila očekivanja

Iza nas je još jedno uspješno izdanje Drupe! Prvi izvještaji s Drupe 2016, najvećeg svjetskog sajma ispisnih i cross-media rješenja, koji se od 31. svibnja do 10. lipnja održavao u Düsseldorfu, pokazuju da je sajam ispunio sva očekivanja. Nakon 11 dana, 1837 izlagača u 19 izložbenih hala te 54 zemlje sudionice dogovoreni su brojni novi poslovi, izložene nove poslovne ponude, ali i utvrđene smjernice za daljnji pravac razvoja globalne grafičke industrije.
06.06.2016.

Imago i Ogilvy postali partneri

Jedna od vodećih hrvatskih marketinških agencija, Imago reklamna agencija d.o.o.  i jedna od najnagrađivanijih svjetskih mreža, Ogilvy & Mather, dogovorili su suradnju na regionalnom tržištu.
01.06.2016.

WorldStar za najbolji dizajn ambalaže u kategoriji hrane osvojio je i dobitnik CROPAK-a, Studio Grozić d.o.o.

Dodijeljene nagrade za najbolju ambalažu na svijetu WorldStar 2016


U sklopu redovitog godišnjeg sastanka Svjetske organizacije za ambalažu (WPO), održanog u Budimpešti od 22. do 26. 5., dodijeljene su i nagrade za najbolju ambalažu na svijetu WorldStar 2016., koju od 1970. godine dodjeljuje Svjetska organizacija za ambalažu.


24.05.2016.

Sajma Automatica 2016 – budućnost na jednom mjestu

Vodeći međunarodni stručni sajam za automatizaciju i mehatroniku  AUTOMATICA,  2016. otvara svoja vrata na sajmu u Münchenu od 21. do 24. lipnja.
19.05.2016.

Canon na drupi - rješenja prilagođena potrebama tiskara

Na sajmu drupa 2016, koji se u Düsseldorfu održava od 31. svibnja do 10. lipnja, već tradicionalno sudjelovati će i tvrtka Canon. U paviljonu 8a, na štandu B50, Canon će predstaviti svoju kompletnu ponudu rješenja temeljenih na tinti i toneru, od malog do širokog formata.
13.05.2016.

Dodijeljene nagrade CROPAK i REGPAK 2016.

U sklopu festivala ambalaže FEST.A CROPAK 2016 jučer su u hotelu Sheraton u Zagrebu dodijeljene nagrade za najbolju ambalažu na hrvatskom i regionalnom tržištu CROPAK i REGPAK 2016. Dodjelu nagrada trinaestu godinu zaredom organizirali su tvrtka
Tectus d.o.o., Institut za ambalažu i tiskarstvo Tectus – IatT te stručni časopisAmbalaža/REGprint iz Zagreba.
StarijeNovije