Novosti iz ambalažne i grafičke industrije

28.11.2016.

Najljepša haljina je Plazma Mini-Mini

Proglašenjem najljepše haljine, dodjelom priznanja svim sudionicima projekta te nagrađivanjem najsretnijeg glasača i dizajnera pobjedničke haljine, u subotu, 26. 11., u Delta Cityu u Beogradu završena je 6. po redu izložba haljina od ambalažnih materijala "Zakopčaj me selotejpom".
15.11.2016.

Otvorena 6. izložba haljina od ambalažnih materijala


Jedanaest prekrasnih haljina izrađenih od ambalažnih materijala poznatih brendova na srpskom tržištu, a proizašlih iz umjetničkih vizija priznatih srpskih modnih dizajnera "uselilo" je 14. studenoga u trgovački centar Delta City u Beogradu na trg  "Zakopčaj me selotejpom", čime je i službeno otvorena 6. izložba haljina od ambalažnih materijala "Zakopčaj me selotejpom".
19.10.2016.

Predstavljen novi dizajn Staropramen piva


Duh Praga mogao se prošlog tjedna osjetiti u samom srcu Zagreba, točnije u kavani Johann Franck gdje su se mnogobrojni uzvanici okupili na velikom Staropramen partyju na kojem je, među ostalim, predstavoljen i novi izgled ovog renomiranog, svjetski poznatog praškog piva.
10.10.2016.

Eurasia Packaging – najvažniji sajam euroazijske ambalažne industrije


S više od 1.200 izlagača, brojnim inspirativnim edukacijskim programima te prezentacijama i prikazima strojeva uživo, sajam Eurasia Packaging jedan je od najatraktivnijih i najposjećenijih godišnjih događaja u euroazijskoj regiji, kojeg posjećuju kupci s Bliskog istoka, iz Sjeverne Afrike, s Balkana i Kavkaza.
Ove će godine ugostiti svjetsku ambalažnu industriju i s njom povezane grane u razdoblju od 2. do 5. studenoga 2016. u kongresnom centru Tuyap u Istanbulu.
10.10.2016.

Francuska uvela zabranu plastičnih posuda

Francuska je uvela kontroverznu mjeru zabrane prodaje plastičnih posuda i plastičnog pribora za jelo, kojom je predviđena obveza proizvođača da sva ambalaža na francuskom tržištu bude od "biorazgradivog materijala", ali postepeno, do 2020. godine. Ovu mjeru, donesenu u kolovoz, protivnici smatraju kršenjem pravila EU o slobodnom prometu robe.
28.09.2016.

Pobjednički radovi prošlogodišnjeg natječaja

Djeca 5. jubilarni put dizajniraju ambalažu Dukat mlijeka


Tvrtka Dukat, renomirani proizvođač mlijeka i mliječnih proizvoda raspisala je peti, jubilarni kreativni likovni natječaj "Volim mlijeko".
23.08.2016.

Tri Red Dot nagrade za hrvatski dizajn

Poznati su dobitnici ovogodišnji Red Dot nagrada, jednog od  najuglednijih i najvećih svjetskih natjecanja na području vizualnih komunikacija kojeg organizira njemački Design Zentrum Nordrhein Westfalen.
15.07.2016.

Ukida se odredba o posebnom barkodu na deklaraciji

Mjesec i pol dana prije 1. rujna, koji je određen kao zadnji rok za prilagodbu u kojem proizvođači pića i uvoznici imaju obvezu pripremiti se za novi režim deklaracija, tehnički ministar Zaštite okoliša i prirode RH Slaven Dobrović odlučio je povući spornu odredbu Pravilnika o ambalaži i otpadnoj ambalaži. To je ujedno i jedina izmjena novog Nacrta izmjena i dopuna navedenog Pravilnika, oko kojeg je nedavno započela i javna rasprava.
13.07.2016.

Aluflexpack Grupi zajam vrijedan 20 milijuna eura

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) osigurala je 20 milijuna eura zajma za tvrtku Aluflexpack Group GmbH (AFP Group) u svrhu potpore širenju asortimana fleksibilne ambalaže te za daljnji razvoj proizvoda na bazi aluminija.
28.06.2016.

Dubrovnik dobio svoju bočicu Coca Cole


U Lazaretima je predstavljena posebno stilizirana bočica Coca-Cole s vizurom Grada. Uz gradonačelnika Andra Vlahušića na predstavljanju je bio i Jakša Maganić, regionalni rukovoditelj prodaje za Hrvatsku.
24.06.2016.

Drupa 2016 – ispunila očekivanja

Iza nas je još jedno uspješno izdanje Drupe! Prvi izvještaji s Drupe 2016, najvećeg svjetskog sajma ispisnih i cross-media rješenja, koji se od 31. svibnja do 10. lipnja održavao u Düsseldorfu, pokazuju da je sajam ispunio sva očekivanja. Nakon 11 dana, 1837 izlagača u 19 izložbenih hala te 54 zemlje sudionice dogovoreni su brojni novi poslovi, izložene nove poslovne ponude, ali i utvrđene smjernice za daljnji pravac razvoja globalne grafičke industrije.
06.06.2016.

Imago i Ogilvy postali partneri

Jedna od vodećih hrvatskih marketinških agencija, Imago reklamna agencija d.o.o.  i jedna od najnagrađivanijih svjetskih mreža, Ogilvy & Mather, dogovorili su suradnju na regionalnom tržištu.
01.06.2016.

WorldStar za najbolji dizajn ambalaže u kategoriji hrane osvojio je i dobitnik CROPAK-a, Studio Grozić d.o.o.

Dodijeljene nagrade za najbolju ambalažu na svijetu WorldStar 2016


U sklopu redovitog godišnjeg sastanka Svjetske organizacije za ambalažu (WPO), održanog u Budimpešti od 22. do 26. 5., dodijeljene su i nagrade za najbolju ambalažu na svijetu WorldStar 2016., koju od 1970. godine dodjeljuje Svjetska organizacija za ambalažu.


24.05.2016.

Sajma Automatica 2016 – budućnost na jednom mjestu

Vodeći međunarodni stručni sajam za automatizaciju i mehatroniku  AUTOMATICA,  2016. otvara svoja vrata na sajmu u Münchenu od 21. do 24. lipnja.
19.05.2016.

Canon na drupi - rješenja prilagođena potrebama tiskara

Na sajmu drupa 2016, koji se u Düsseldorfu održava od 31. svibnja do 10. lipnja, već tradicionalno sudjelovati će i tvrtka Canon. U paviljonu 8a, na štandu B50, Canon će predstaviti svoju kompletnu ponudu rješenja temeljenih na tinti i toneru, od malog do širokog formata.
StarijeNovije