Novosti iz ambalažne i grafičke industrije

20.08.2019.

Cargo-partner dovršio iLogistički centar u Ljubljani

Cargo-patner izgradio je moderan logistički kompleks koji se nalazi u blizini Zračne luke Ljubljana. S radom je počeo početkom kolovoza, ali službeno otvorenje trebalo bi se odviti tek u rujnu.

20.08.2019.

Pevec preuzima Super Konzum u Slavonskom Brodu

Trgovački lanac Pevec objavio je kako je otkupio objekt bivšeg Super Konzuma od nizozemskog fonda WPC Agro II, u Ulici Petra Svačića u Slavonskom Brodu.
20.08.2019.

Eko-oznake na sve više hrvatskih proizvoda

EU Ecolabel oznaka je koja promiče ekološku izvrsnost, odnosno pomaže pri identifikaciji proizvoda i usluga koji imaju smanjen utjecaj na okoliš, od početne faze uporabe sirovina, preko proizvodnje pa sve do njihova korištenja i konačno odlaganja. Ova se oznaka, dakle, u potpunosti fokusira na okolišnu održivost.

14.08.2019.

Zvijezdin ocat u novom, modernom izdanju

Zvijezdin ocat odsad dolazi u novoj, modernoj ambalaži – Zvijezda jabučni ocat, vinski ocat od crnoga vina, alkoholni ocat i Aceto balsamico di Modena.
13.08.2019.

Novi Argetini Hummus namazi

Argeta, brend koji je među mesnim namazima postao broj 1. u Europi, predstavlja ukusne Hummus namaze u tri neodoljiva okusa – Hummus Natur, Hummus crvena paprika i Hummus s crnim maslinama.
18.07.2019.

Tetra pak prva kompanija papirnatih slamki

Kompanija Tetra Pak, 17. srpnja 2019 u Luzani, objavila je kako su njihovi partneri u Europi započeli s terenskim ispitivanjem papirnatih slamki za napitke. Ovime je Tetra Pak postao prva kompanija za proizvodnju kartonske ambalaže koja nudi ovakvu vrstu slamki za kartonsku ambalažu za napitke u regiji.
16.07.2019.

Tommy trgovine od sada upravljaju otpadom putem balirki

Lanac trgovina Tommy već se neko vrijeme kontinuirano razvija i raste te danas posluje u više od 200 trgovina i jedan je od vodećih hrvatskih trgovačkih lanaca. Zbog tako velikog obujma posla, suočili su se s problemom rukovanja kartonskom ambalažom koja se gomila tijekom dostave proizvoda. Upravo su količine kartona postajale sve veći izazov za poslovnice Tommyja.
16.07.2019.

Novo izdanje mjesečnog newslettera Svjetske organizacije za ambalažu

Ovaj broj donosi pregled događanja u svijetu ambalaže
05.07.2019.

Vegeta slavi 60. rođendan

Povodom proslave 60. rođendana, Vegeta je pozvala svoje potrošače da sudjeluju u kreiranju dizajna njima omiljenog začina.
60 pobjednika nagradnog natječaja, predstavio je šesteročlani žiri u poznatom splitskom restoranu Adriatic Grašo.
04.07.2019.

Dvanaesto izdanje Weekend Media Festivala

Dvanaesto izdanje Weekend Media Festivala će se osim u staroj tvornici duhana Rovinj, ove godine održati i u Grand Park Hotelu Rovinj. Festival će od 19. do 22. rujna okupiti najveće stručnjake komunikacijske industrije iz cijele regije. Teme predavanja, panela i radionica varirati će od streaming servisa preko utjecaja tehnologije pa sve do iseljavanja iz Hrvatske.
04.07.2019.

Carlsberg Croatia ulaže u održiva rješenja

Carlsberg Croatia po prvi je puta u nekoliko posljednjih godina objavio izvješće o održivosti koje se odnosi na prošlu godinu. Iako su prošla izvješća izostala, ulaganja Carlsberga u održiva rješenja u Hrvatskoj poznata su i kontinuirana od prvoga dana. Tvrtka je tako privukla veliku pozornost javnosti kada je u prošloj godini najavila ugradnju uređaja za alko-testiranje u službena vozila.
03.07.2019.

Tetra Pak ulaže milijune za smanjenje korištenja plastike


U srpnju 2019., Zagreb – Tetra Pak je obilježio 21. godišnjicu izvještavanja o održivosti.

05.06.2019.

Na jednom mjestu sve o printu i ambalaži

Dva tradicionalna bienalna sajma INTERGRAFIKA, međunarodni sajam grafičke industrije i papira i MODERNPAK, međunarodni sajam ambalaže i pakiranja održavaju se na Zagrebačkom velesajmu od 5. do 7. lipnja.


23.05.2019.

Dodijeljene nagrade za najbolju ambalažu na svijetu WorldStar 2019

U sklopu redovitog godišnjeg sastanka Svjetske organizacije za ambalažu (WPO), održanog u  u Pragu, dodijeljene su i nagrade za najbolju ambalažu na svijetu WorldStar 2019., koju od 1970. godine dodjeljuje Svjetska organizacija za ambalažu.

20.05.2019.

Završena FESPA 2019

U Münchenu je održan trodnevni sajam industriju tiska velikog formata i vizualnih komunikacija FESPA Global Print Expo 2019


StarijeNovije