Završena Studentska kreativna radionica CROPAK 2010


Pobjednik Studentske kreativne radionice CROPAK 2010 je Tomislav Maričić, student Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji je pod mentorstvom Jesenke Pibernik napravio najbolji grafički dizajn i redizajn ambalaže linije proizvoda Ralon, poznatog branda Atlantic Grupe d.d. iz Zagreba.

Nakon pet tjedana Studentske kreativne radionice CROPAK 2010, u organizaciji tvrtke Tectus d.o.o., Instituta za ambalažu i tiskarstvo te stručnog časopisa Ambalaža, provedeno je ocjenjivanje 26 studentskih radova koji su po odabiru mentora ušli u prvu selekciju i odabrano je šest najboljih rješenja.

Studenti Boris Radulović, Tomislav Maričić, Miro Tomić i Igor Toplak s Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Zvonimir Jergović i Meri Files s Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci natjecali su se za nagradu CROPAK 2010 u kategoriji Studentski radovi, a pobjedničko rješenje proglašeno je 7. svibnja u okviru FEST.A CROPAK-a 2010 u Rovinju. 

Ovogodišnja Studentska kreativna radionica CROPAK 2010 održana je pod visokim pokroviteljstvom triju Sveučilišta u Hrvatskoj. Studenti Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu i Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te samostalni studenti Studija dizajna Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu zadatak su odradili pod budnim okom triju mentora te supervizora Deana Vranića, glavnog kreativnog direktora Imago reklamne agencije d.o.o. iz Zagreba i predstavnika Atlantic Grupe.

S obzirom da se pobjednik prošlogodišnje Studentske kreativne radionice CROPAK 2009, Marino Krstačić Furić, student Akademije primijenjene umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, sa svojim dizajnom Kraševih Vic krekera, plasirao na visoko 26. mjesto na natječaju za najbolju ambalažu na svijetu u kategoriji WorldStar Student i osvojio Certificate of Recognition, očekivanja za ovogodišnjeg pobjednika su također visoka.

 

Datum objave: 8.5.2010., 15:47