Biljni pripravci u kreativnim rukama studenata


Koliko su kreativni i koliko dobro poznaju zahtjevan dizajn ambalaže, studenti će odgonetnuti i ove godine na natjecanju Studentska kreativna radionica CROPAK 2011, u organizaciji tvrtke Tectus d.o.o., Instituta za ambalažu i tiskarstvo i časopisa Ambalaža/REGprint,  koja je započela 1. ožujka, a trajat će do 6. svibnja.
Prvi sat Studentske kreativne radionice CROPAK 2011 održan je u SRCE-u u Zagrebu, gdje su zahvaljujući najsuvremenijoj tehnologiji, po uzoru na svjetske trendove i umreženosti hrvatskih sveučilišta, studenti iz Rijeke i Splita s kolegama iz Zagreba komunicirali putem telekonferencijske veze. Studentima je na Prvom satu detaljno predstavljen zadatak, te su dobili odgovore na sva pitanja i razmijenili iskustva.

„Ovo je treća Radionica po redu, a okuplja 128 studenata sa Sveučilišta u Rijeci, Splitu i Zagrebu. Mladi kreativci ove godine dolaze s Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu te Visoke škole tržišnih komunikacija s pravom javnosti Agora iz Zagreba.“, rekla je na otvorenju idejna začetnica ovog projekta i direktorica Instituta za ambalažu i tiskarstvo Drena Milijević.
Radionica traje pet tjedana i pod iskusnom rukom organizatora provodi se u suradnji s tvrtkom Suban d.o.o. ljekovito bilje iz Strmca. Studente vode stručni i iskusni mentori, sveučilišni predavači, a kreativni direktor Imago reklamne agencije d.o.o. iz Zagreba, višestruko nagrađivani autor brojnih ambalažnih rješenja, Dean Vranić i ove je godine u ulozi supervizora.

Ovogodišnji zahtjevan zadatak studentima je postavio i prezentirao supervizor i predstavnici tvrtke Suban d.o.o., koja je dobitnica Zlatne kune 2003. godine u kategoriji malih tvrtki. Više od 20 godina svoje biljne proizvode izrađuje po visokim standardima implementiranim u sustav kvalitete sakupljanja, otkupa i prerade proizvoda od ljekovitog bilja. Od studenta se očekuje da svojom kreativnošću oplemene dizajn vrhunskih proizvoda na bazi ljekovitog bilja te tako ojačaju Subanovu značajnu poziciju na tržištu biljnih preparata. Ta, istovremeno i društveno odgovorna tvrtka, iz svog bogatog asortimana Studentskoj kreativnoj radionici CROPAK 2011 povjerila je redizajn kozmetike s posebnom namjenom, odnosno serije biljnih preparata za njegu lica i tijela.

Nakon ocjenjivanja stručnog suda, po strogo utvrđenim kriterijima, najbolji studentski rad bit će proglašen u sklopu FEST.A CROPAK 2011 na svečanosti dodjele nagrada CROPAK i REGPAK 2011, 6. svibnja u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu te se šalje na prestižno svjetsko natjecanje za najbolju ambalažu u kategoriji studentskih radova, WorldStar Student Award, pod ingerencijom Svjetske organizacije za ambalažu.

Proteklih godina Studentska kreativna radionica iznjedrila je nekoliko vrhunskih dizajnerskih rješenja, a pobjednik Studentske kreativne radionice CROPAK 2009, mladi Riječanin Marino Krstačić-Furić, plasirao se svojim radom na visoko 26. mjesto u jakoj konkurenciji na svjetskoj razini, dok je linija proizvoda Ralon, u redizajniranoj ambalaži pobjednika prošlogodišnje Radionice Tomislava Maričića s Grafičkog fakulteta u Zagrebu, već na policama trgovina regije.


Datum objave: 1.3.2011., 15:20