Svjetski dan hrane


Prema podacima koje je objavila inicijativa Save Food, jedna osmina svjetske populacije, odnosno oko 842 milijuna ljudi, pati od gladi, a samo četvrtina hrane koja se u svijetu baci bila bi dovoljna da nahrani 870 milijuna ljudi.
Podatak je to nad kojim bi se danas, na Svjetski dan hrane, trebali svi zamisliti.

Obilježavanjem Svjetskog dana hrane želi se skrenuti pažnja na veliki svjetski problem gladi, kao i na moguća rješenja tog pitanja.
Ambalažna industrija jedna je od bitnih segmenata koji svakako može pridonijeti rješavanju tog problema. Naime, oko 25 posto hrane baci se ili pokvari zbog toga što je ili pogrešno skladištena ili je ambalaža oštećena u transportu, što je dovelo do kvarenja.

Stoga je na Svjetski dan hrane nužno skrenuti pažnju na ambalažnu industriju, kako na proizvođače ambalaže, tako i na korisnike ambalaže da pri odabiru ambalaže vode računa o njezinoj kvaliteti i svim funkcijama koje mora ispuniti kako bi optimalno zaštitila proizvod. Važnost kvalitetne ambalaže ističe Svjetska organizacija za ambalažu (WPO) koja svoje projekte promovira pod sloganom "Boljom ambalažom do bolje kvalitete života za što veći broj ljudi".

Tema ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana hrane je povezanost zdravlja ljudi s prehrambenim lancem, pod nazivom "Održivi prehrambeni sustavi u svrhu dostupnosti sigurne hrane i nutritivno vrijedne prehrane".

Datum objave: 16.10.2013., 10:33