Počele prijave za WorldStar – nagradu za najbolju ambalažu na svijetu


Svjetska organizacija za ambalažu (WPO) objavila je da su prijave za WorldStar 2018 – nagradu za najbolju ambalažu na svijetu otvorene i traju do 6. listopada 2017.
Na natječaj WorldStar može se prijaviti ambalaža nagrađena na regionalnim ili nacionalnim natječajima tijekom 2017. koje organiziraju članice WPO-a. Sukladno tome, s obzirom da je Institut za ambalažu i tiskarstvo Tectus – IatT punopravni član WPO-a, i dobitnici ovogodišnjeg CROPAK-a i REGPAK-a te nositelji priznanja REGPAK imaju pravo nominirati se te odmjeriti snage s konkurentima na globalnoj razini.
S obzirom da je riječ o nagradi za najbolju ambalažu na globalnoj razini, odluka o tome tko je najbolji donosi se na temelju konsenzusa ocjenjivačkog suda, a nagrađena ambalaža superiorna je u svojoj kategoriji, kako u izvedbi, tako i u inovativnosti u usporedbi s konkurencijom.

"Pozivamo sve članice WPO-a diljem svijeta da potaknu tvrtke da se prijave i tako doprinesu promociji najvećeg i najvažnijeg globalnog natjecanja za ambalažnu industriju. Tijekom 50  godina WorldStar je izrastao u jedan od glavnih događaja WPO, o čemu najbolje svjedoči podatak da je prošle godine na natječaj stiglo 291 prijava iz 35 zemalja svijeta. Kao i svake godine, pa tako i ove, naš je cilj povećati i broj nominiranih i broj zemalja sudionica", ističe u pozivu Thomas Schneider, predsjednik WPO-a.

Ocjenjivanje će se održati u Rio de Janeiru, Brazil, 9. studenog 2017., kada će biti održana i sjednica Upravnog odbora WPO-a. Objava rezultata bit će u prosinca, a svečanost dodjele nagrada u svibnju 2018. u Australiji.
Sve informacije vezane uz prijavu pogledajte ovdje.
Datum objave: 8.6.2017., 10:44