U tijeku su prijave za WorldStar – nagradu za najbolju ambalažu na svijetu


Svjetska organizacija za ambalažu (WPO) objavila je da su prijave za ovogodišnji WorldStar – nagradu za najbolju ambalažu na svijetu otvorene i traju do 18. rujna 2015.

Na natječaj WorldStar može se prijaviti ambalaža nagrađena na regionalnim ili nacionalnim natječajima tijekom 2015. koje organiziraju članice WPO-a. Sukladno tome, s obzirom da je Institut za ambalažu i tiskarstvo Tectus – IatT punopravni član WPO-a, i dobitnici ovogodišnjeg CROPAK-a i REGPAK-a imaju pravo nominirati se te odmjeriti snage s konkurentima na globalnoj razini.

S obzirom da je riječ o nagradi za najbolju ambalažu na globalnoj razini, odluka o tome tko je najbolji donosi se na temelju konsenzusa ocjenjivačkog suda, a nagrađena ambalaža superiorna je u svojoj kategoriji, kako u izvedbi, tako i u inovativnosti u usporedbi s konkurencijom.

"Pozivamo sve članice WPO-a diljem svijeta da potaknu tvrtke da se prijave i tako doprinesu promociji najvećeg i najvažnijeg globalnog natjecanja za ambalažnu industriju. Tijekom proteklih 47 godina WorldStar izrastao je u jedan od glavnih događaja WPO, o čemu najbolje svjedoči podatak da je prošle godine na natječaj stiglo 248 prijava iz 37 zemalja svijeta. Kao i svake godine, pa tako i ove, naš je cilj povećati i broj nominiranih i broj zemalja sudionica", ističe u pozivu Thomas Schneider, predsjednik WPO-a.

Ocjenjivanje će se održati u Mumbaiju, Indija, 8. listopada 2015., kada će biti održana i sjednica Upravnog odbora WPO-a. Objava rezultata bit će 1. prosinca, a svečanost dodjele nagrada bit će svibnju 2016. u Budimpešti u Mađarskoj.
Datum objave: 18.8.2015., 8:48