Objavljene nominacije za nagrade CROprint i REGprint


U sklopu drugog festivala tiska PRINT.Fest 2017, koji se 9. 3. održava u Zagrebu u hotelu Sheraton, bit će dodijeljene i nagrade za najbolji tiskarski proizvod u Hrvatskoj i regiji, CRO print i REGprint.

Ove godine nominirano je ukupno 35 tiskarskih proizvoda iz Hrvatske i Srbije u šest različitih kategorija: Reprezentativni tiskarski proizvod, Tvrdi uvez, Meki uvez, Diplome, certifikati, priznanja, čestitke te Raznovrsni tiskarski proizvodi.
Jedan proizvod nominiran je u posebnoj kategoriji Tisak iz arka – kvaliteta otiskivanja prema standardu 12 647-2:2013 i europskim preporukama kvalitete. Arak se ocjenjuje prije bilo kakvih postupaka dorade s unaprijed definiranim otisnutim stripovima po cijeloj dužini arka, u laboratoriju Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
U utrci za CROprint godine ove je godine 4 tiskare te jedna tiskara u nominaciji za REGprint godine.
Tko su nominirani pogledajte ovdje

Stručni ocjenjivački sud ove godine činili su: 
- Marinka Akrap, direktorica korporativnih i marketinških komunikacija Podravke d.d., Koprivnica
- Marko Gjeldum, stručni suradnik u Sektoru za industriju HGK, Tajnik udruženja grafičko prerađivačke industrije, HGK, Zagreb
- doc. dr. sc. Igor Majnarić, prodekan za nastavu, Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu
- Mario Periša, samostalni fotograf, Koprivnica
- Dean Tolp, voditelj poslovnog razvoja, savjetnik za unaprjeđenje grafičke proizvodnje, FOGRA partner za pripremu i podršku za certifikaciju prema PSO (ISO 12647) Grafik.net d.o.o., Zagreb
- Dean Vranić, glavni kreativni direktor Imago reklamne agencije d.o.o., Zagreb
- dr. sc. Igor Zjakić, docent na katedri Tisak Grafičkog fakulteta Sveučilšta u Zagrebu, stalni sudski vještak za grafičku industriju.



Ocijeniti najbolje nije bilo lako, no suci su se složili da je, gledano nominacije u cjelini, zamijećen napredak grafičke struke koji se vidi u proširenju asortimana grafičkih proizvoda, ali i u korištenju tehnoloških noviteta i unaprjeđenja.
Sve nominacije bit će izložene za vrijeme održavanja PRINT.Festa.

Datum objave: 22.2.2017., 8:41