Printfest 2015

Ambalaža
HR EN

9. 3. 2017., Hotel Sheraton Zagreb

 

 

Nagrade CROprint i REGprint osmišljene su s ciljem isticanja značaja i nagrađivanja kvalitete tiskarskog proizvoda kao snažnog sredstva marketinga i promocije; nagrađivanja, isticanja i promoviranja kvalitetnih tiskara; motiviranja tiskara da prošire tehničke i kvalitativne granice tiskarske industrije; usmjeravanja korisnika tiskarskih usluga da biraju najbolje...


NOMINACIJE
Za nagrade CROprint i REGprint u 2017. godini nominirano je 35 tiskarskih proizvoda iz Hrvatske  i Srbije.

KATEGORIJE  I KRITERIJI OCJENJIVANJA
Svi relevantni elementi (odabir i grupiranje nominacija, kategorije,  kriteriji konkurentnosti, kriteriji ocjenjivanja, postupak ocjenjivanja, nagrađivanje...) definirani su Natječajem i pravilnikom CROprint i REGprint, dostupnim ovdje.
Istovrsni proizvodi grupirani su u četiri osnovne kategorije: Reprezentativni tiskarski proizvod, Tvrdi uvez, Meki uvez i Diplome, certifikati, priznanja, čestitke.

U posebnoj kategoriji Tisak iz arka – kvaliteta otiskivanja prema standardu 12 647-2:2013 i europskim preporukama kvalitete ocjenjivan će biti arak prije bilo kakvih postupaka dorade s unaprijed definiranim otisnutim stripovima po cijeloj dužini arka, u laboratoriju Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Raznovrsni tiskarski proizvodi ocjenjuju su pojedinačno.

CROprint GODINE i REGprint GODINE
Za nagradu CROprint GODINE konkuriraju tiskare koje su nominirale najmanje četiri proizvoda, što je procijenjeno kao dovoljan uvjet za pokazivanje svestranosti tiskare s aspekta širine asortimana.

NAGRADE
U osnovnim kategorijama nagrade će se dodijeliti najbolje ocijenjenom proizvodu.

U kategoriji pojedinačnih proizvoda nagrade će se dodijeliti nominacijama koje su osvojile minimalno 75 % od ukupno mogućeg broja bodova.

U posebnoj kategoriji Tisak iz arka – kvaliteta otiskivanja prema standardu 12 647-2:2013 i europskim preporukama kvalitete nagrada će se dodijeliti nominaciji koja osvoji minimalno 80 % od ukupno mogućeg broja bodova.

U kategoriji za CROprint GODINE nagradit će se ukupno najbolje ocijenjena tiskara s obzirom na nominiranu grupu proizvoda.

Pregled nominiranih za nagrade CROprint i REGprint 2017 možete pogledati ovdje.