Tri Red Dot nagrade za hrvatski dizajn

Poznati su dobitnici ovogodišnji Red Dot nagrada, jednog od  najuglednijih i najvećih svjetskih natjecanja na području vizualnih komunikacija kojeg organizira njemački Design Zentrum Nordrhein Westfalen.
Cilj natječaja je, kako ističu organizatori, vrednovanje najoštroumnijih dizajnerskih radova iz svijeta produkt dizajna, komunikacije, ambalaže te dizajna koncepta i prototipa.
Sudionici iz cijelog svijeta ove su godine svoja rješenja imali priliku pokazati u ukupno 21 kategoriji, a u kategoriji Communcation Design tri Red Dot nagrade otišle su u Hrvatsku – Studiju Sonda i dizajneru Borisu Maleševiću.

Studio Sonda iz Vižinade nagrade je osvoji  za svoja dva rada  vezana uz važnost očuvanja prirode: Vino Piquentum Sv. Vital 2014 i Holcim Agrocal  4kg prirodni prah za povećanje plodnosti tla, dok je Boris Maleševiću Red Dot osvojio za ambalažu maslinova ulja B10-First Night koje proizvodi jedno istarsko obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo.

Ovogodišnji član međunardnog žirija bio  je i Davor Bruketa, kreativni direktor reklamne agencije Bruketa&Žinić OM. Žiri čine dizajneri, profesori i specijalizirani novinari koji radove ocjenjuju izravno, na licu mjesta, a ne putem ekrana, što je čest slučaj kod sličnih natjecanja. Svaki rad ispituje se i ocjenjuje pojedinačno, a glavni kriteriji vrednovanja su inovativnost, orginalnost i kvaliteta izvedbe. Ove godine bilo je ukupno 26 članova žirija.
Svi nagrađeni radovi bit će izloženi u Red Dot Design Muzeju te u Berlinu tijekom dodjele nagrada u studenom ove godine.


Datum objave: 23.8.2016., 15:30