EPIC ugostio ambalažere iz cijelog svijeta


Europa je ugostila predstavnike ambalažnih instituta iz čitavog svijeta na dvodnevnim sastancima kojima su dominirale teme suradnje, različitosti i inovacija, a susret je zaključen konferencijom Svjetske organizacije za ambalažu (WPO) koju je organizirao Europski konzorcij instituta za ambalažu (EPIC), čiji je član i Institut za ambalažu i tiskarstvo iz Zagreba.
Susreti su se održavali 16. i 17. svibnja u Düsseldorfu za vrijeme trajanja interpacka 2011, najvećeg svjetskog sajma ambalaže koji je okupio oko 170 tisuća posjetitelja i gotovo tri tisuće izlagača. Konferencija WPO-a je završila dodjelom nagrada WorldStar za najbolju ambalažu na svijetu. Predsjednik EPIC-a, Marco Sachet, se u ime svih instituta članova EPIC-a obratio delegatima WPO-a iz čitavog svijeta: "Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku uputiti Vam nekoliko riječi kao predsjednik EPIC-a, Europskog konzorcija instituta za ambalažu, kojeg smo utemeljili prije devet godina.

EPIC je projektno orijentirana organizacija europskih instituta za ambalažu koji surađuju u ime svojih članova, od pojedinaca do proizvođača ambalažnih sirovina. Podupiremo europske proizvođače i korisnike ambalaže koja ostvaruje dodanu vrijednost na održiv i odgovoran način. Usredotočeni smo na edukaciju, inovaciju i transfer znanja o pakiranju proizvoda. Sve su to razlozi zbog kojih nam je iznimno drago što smo domaćini dodjele nagrada WorldStar te imamo priliku zajedno s vama podijeliti radost uspjeha. EPIC nema središnji ured u Bruxellesu, nego svaki institut djeluje zasebno, na svojem jeziku i unutar svoje kulture. To je slika Europe kako je mi vidimo danas i kakvom je želimo nastaviti gledati u budućnosti: kao jedinstvenu mješavinu različitosti i ujedinjenosti, pri čemu su svi instituti za ambalažu aktivni i na lokalnoj i na europskoj razini. Sve ove podatke možete pronaći i u tek objavljenom EPIC-ovom Eurupskom ambalažnom direktoriju 2011.

Prije nego nastavimo sa svečanošću, želio bih zahvaliti organizatorima interpacka na potpori. Uistinu su odradili fantastičan posao u realizaciji još jednog izdanja najvećeg svjetskog sajma ambalaže ovdje u Europi.", zaključio je Sachet.

Izvor: EPIC
Datum objave: 22.5.2011., 13:02