Edukacijski projekt “Ambalaža – proizvod – potrošač – okoliš”

 

Izložba haljina od ambalažnih materijala


u ulici „Kopčaj me selotejpom“

 

 
Ususret Svjetskim danima ambalaže i FEST.A CROPAK- u 2012. godine, koji su se od 3. do 8. lipnja ove godine održali u Splitu, organiziran je edukacijsko-promotivni projekt „Ambalaža-proizvod-potrošač - okoliš“, s izložbom  haljina od ambalažnih materijala „Kopčaj me selotejpom“.

Izložba je postavljena u ulici „Kopčaj me selotejpom“ u trgovačkom centru Westgate Shopping City, od 19. 5. do 15. 6. 2012. godine (ulaz 4 , prizemlje, kod info pulta).
Otvorenje izložbe, uz atraktivan plesni performans, bilo je 19.5. 2012. u 18h.  

Cilj projekta i izložbe je istaknuti značaj ambalaže kao neodvojivog dijela proizvoda, promovirati proizvod, ali i informirati i educirati potrošače o ambalaži, njenim funkcijama, značaju, oznakama s posebnim naglaskom na važnost pravilnog zbrinjavanja i zaštitu okoliša.
 
Tijekom trajanja izložbe u prostoru igraonice Kid's World za djecu su organizirane radionice u sklopu kojih su najmlađi, uz pomoć dizajnera i svoje bezgranične mašte, oblikovali ambalažni materijal. Djeca su tom prilikom mogla naučiti čemu služi ambalaža i koliko je zbog zaštite okoliša važno njeno pravilno odlaganje i zbrinjavanje.

U suradnji s medijskim partnerom, Soundset nacionalnom radijskom grupom, organizirane su radijske nagradne igre u kojima su mogli sudjelovati svi posjetitelji WGSC i slušatelji Soundset radija diljem Hrvatske, javljanjem u eter nakon što su pronašli traženu nagradnu poruku, koja se nalazi u opisu uz svaku haljinu.

 


Od 19. svibnja do 3. lipnja svi posjetitelji Westgatea, koji su prošetali ulicom „Kopčaj me selotejpom“, mogli su glasati za njima najbolju haljinu. U nedjelju, 10. lipnja, proglašena je najljepša haljina prema glasovima posjetitelja Izložba. To je haljina Bajadera, tvrtke Kraš d.d. iz Zagreba. Haljinu je dizajnirala Silvija Banovec, Salon mode Banovec, Zagreb.

Dizajner i vlasnik pobjedničke haljine nagrađeni su priznanjem i nagradom CROPAK 2012.

Haljine od raznovrsne ambalaže poznatih robnih marki dizajnirali su renomirani domaći dizajneri koji iskorak u područje ambalažnih materijala smatraju velikim izazovom.

 

Haljine su kreirali:

 


U PROJEKTU SUDJELUJU:

Sve su haljine  skopčane na lutkama Legart.


 

 

Partner na projektu: Medijski partner

Press clipping  "Kopčaj me selotejpom 2012"

 

Pravila nagradne igre "Kopčaj me selotejpom 2012"