Edukacijski projekt "Ambalaža – proizvod – potrošač – zaštita okoliša" >

Edukacijsko-promotivni projekt "Ambalaža – proizvod – potrošač – zaštita životne sredine"

 

Izložba haljina od ambalažnih materijala

„Zakopčaj me selotejpom“

16. 1. - 3. 2. 2013, Delta City, Beograd

 

Organizatori

 

 

 

Partner na projektu Prijatelj projekta Medijski partner

 

 

Nakon vrlo uspješno provedenog edukacijskog projekta "Ambalaža – proizvod – potrošač – okoliš", odnosno projekta izložbe haljina od ambalažnih materijala "Kopčaj me selotejpom", održanog od 19. 5. do 15. 6. 2012. godine u najposjećenijem hrvatskom shopping centru Westgate shopping city u Zagrebu, gdje je bilo izloženo 13 haljina od ambalažnih materijala poznatih hrvatskih brandova, proizašlih iz umjetničkih vizija najpoznatijih hrvatskih modnih dizajnera, jednaki je projekt bio postavljen od 16. 1. do 3. 2. 2013. godine u atriju shopping centra Delta City Beograd.

Ambalaža renomiranih brandova u rukama vrhunskih kreativaca
Haljine od ambalažnih materijala brandova na srpskom tržištu dizajnirali su poznati modni dizajneri iz Srbije. Svaku haljinu pratio je  tekst o proizvodu i ambalažnom materijalu, oznakama na ambalaži, zaštiti okoliša, o dizajneru..., a namijenjen je edukaciji i informiranju potrošača te promociji branda od čije je ambalaže haljina kreirana.

Haljina s porukom
Cilj projekta bio je istaknuti značaj ambalaže kao neodvojivog dijela proizvoda, te u prigodnom opisu uz svaki model haljine informirati i educirati potrošače o ambalaži, njenim funkcijama, značaju, oznakama, načinu zbrinjavanja... Dizajnerskim izazovom i iskorakom u područje ambalažnih materijala posebno se skrenula pozornost na potrebu visoke razine promišljanja ambalaže i s tog aspekta. Opisom proizvoda skrenula se pozornost na njegovu kvalitetu i interakciju s ambalažom.

Projekt prati Naxi radio!
Medijski partner Naxi radio, koji bilježi više od 400 000 slušatelja tjedno, pratio je projekt u svim fazama, a svaki radni dan bili su organizirani i radijski kvizovi u kojima su mogli sudjelovati svi posjetitelji Delta Cityja i slušatelji Naxi radija, javljanjem u eter nakon što su pronašli traženu nagradnu poruku koja se nalazila u opisu uz svaku haljinu.
 

Posjetitelji birali najljepšu haljinu

Svi koji su od 16. 1. do 3. 2. 2013. godine prošetali Delta Cityjem i posjetili izložbu "Zakopčaj me selotejpom" mogli su glasati za najljepšu haljinu ubacivanjem popunjenih glasačkih listića u kutiju u prostoru izložbe. Glasanje je trajalo do 1. 2. 2013. godine, a prema glasovima posjetitelja najljepša haljina je O'Cake tvrtke Jaffa d.o.o. Crvenka, koju je dizajnirao Peđa Nerić. Izložba je zatvorena 3. 2. 2013., proglašenjem najatraktivnije haljina te dodjelom priznanja vlasniku i dizajneru pobjedničke haljine. Najsretniji potrošač/glasač je gospođa Gordana Mijatović, koja je osvojila paket proizvoda svih tvrtki sudionika izložbe.

Haljine su kreirali renomirani srpski modni dizajneri:


U PROJEKTU SUDJELOVALI:


 

 

 

Press clipping

INFORMACIJE:
TECTUS d.o.o., Radnička cesta 48, 10 000 Zagreb, HR-AB-01-080052025
Tel.: +385 1 60 62 884 • Fax: +385 1 60 62 889 • E-mail: tectus-institut@ambalaza.hr
Kontakt osoba: Tihana Lešić