Edukacijsko-promotivni projekt "Ambalaža – proizvod – potrošač – zaštita okoliša"

 

 

Izložba haljina od ambalažnih materijala

„Zakopčaj me selotejpom“

4. – 20. 11. 2014., BTC City (Dvorana A, ulaz A2), Ljubljana, Slovenija

 

 

Organizatori  

 

Partner na projektu

 

 

 

 

 
 

Prijatelj projekta

 

 
 

 

 

 

Medijski partner

 
 

 

 

 

  Projekt podupire

 

 

 

 

 

 

 

Nakon tri vrlo uspješno provedena projekta čiji je centralni dio izložba haljina od ambalažnih materijala "Zakopčaj me selotejpom" održanih 2012. godine u Zagrebu, 2013. u Beogradu te početkom 2014. u Sarajevu, na kojima su bile izložene haljine od ambalažnih materijala poznatih hrvatskih, srpskih, odnosno bosanskohercegovačkih brandova, koje se dizajnirali renomirani dizajneri iz tih zemalja, isti je projekt od 4. do 20. 11 2014. bio postavljen i u Ljubljani.

 

ZATVORENA  IZLOŽBA U LJUBLJANI

 

U najvećem slovenskom trgovačkom centru BTC CITY, u četvrtak, 20.11. zatvorena  je četvrta po redu izložba haljina. BTC CITY 17 je  dana bio domaćin atraktivnim stanovnicama – haljinama od ambalažnih materijala poznatih brendova na slovenskome tržištu koje su kreirali i izradili renomirani slovenski modni dizajneri.

 

Cilj projekta bio je informirati i educirati potrošače o proizvodu i ambalaži, njenim funkcijama, značaju, oznakama, načinu zbrinjavanja... Prigodnim opisom proizvoda skrenula se pozornost na njegove značajke i interakciju s ambalažom.

 

Izložbom u prostoru trgovačkog centra, te brojnim medijskim aktivnostima, problematika potrebe promišljanja ambalaže i zbrinjavanja ambalažnog otpada približava se širokoj javnosti,  ujedno promovirajući primjenu ambalaže na drugačiji, kreativan način.

Dizajnerskim izazovom i iskorakom u područje ambalažnih materijala posebno se skrenula pozornost na potrebu visoke razine promišljanja ambalaže i s tog aspekta.

 

Tijekom izložbe bilo je organizirano niz popratnih događanja (radijski kvizovi, izbor najljepše haljine...) s ciljem isticanja značaja ambalaže kao neodvojivog dijela proizvoda.

 

Svi koji su od 4. do 19. 11. 2014. godine prošetali BTC CITY-em i posjetili izložbu "Zapni me s selotejpom" mogli su glasati za najljepšu haljinu ubacivanjem popunjenih glasačkih listića u kutiju u prostoru izložbe.

 

Prema glasovima posjetitelja najljepša haljina je Barcaffe tvrtke Droga Kolinska d.d., Ljubljana, koju je dizajnirala Barbara Turk.

 

Izložba je završena 20. 11. 2014. kada je, u okviru kratkog prigodnog programa proglašena najljepša haljina prema glasovima posjetiitelja BTC CITY-a-a te dodijeljena priznanja i nagrade.

 

Haljine su dizajnirali:
 

 

Pregled kreacija "Zapni me s selotejpom", BTC City, Ljubljana 2014

 

 

Fotogaleriju otvorenja izložbe pogledajte ovdje.

U projektu sudjeluju:
 


INFORMACIJE:
TECTUS d.o.o., Radnička cesta 48, 10 000 Zagreb, Hrvatska, HR-AB-01-080052025
Tel.: +385 1 60 62 882 • Fax: +385 1 60 62 889 • E-mail: tectus-institut@ambalaza.hr
Kontakt osoba: Željka Livaić