Održana prva edukativna radionica za djecu: rezultat Kiki haljina

Što je sve moguće napraviti od ambalaže Kraševih Kiki bombona, pokazali su u subotu, 26.5. Jana, Nika, Marija, Lovro, Helena, Dora, Tomislav, Mara, Goran i Vladimir. Oni su sudjelovali na prvoj, od ukupno tri, edukativno-kreativne radionice koje se održavaju u sklopu edukacijsko-promotivnog projekta „Ambalaža – proizvod – potrošač – okoliš“ i izložbe haljina od ambalažnih materijala „Kopčaj me selotejpom“. Radionica je održana u igraonici Kid's World, u Westgateu.

Cilj radionice bio je educirati djecu o važnosti pravilnog zbrinjavanja ambalažnog otpada, a bliska im ambalaža Kikija izvrsna je prilika da kroz zabavu nauče o važnosti zaštite okoliša.
Izrađujući razne oblike od ambalaže djeci je poslana poruka kako se životni vijek ambalaže uz malo mašte može produžiti, a ambalažu pretvoriti u zanimljivu igračku.
Kiki folija i papir u koji su zamotani Kiki bomboni u trenutku su se u dječjim rukama pretvarali u razne oblike. Bilo je tu cvijeća, mašnica, brodova, autića, srceta, krila...
Djeci su u oblikovanju ambalaže pomagale dvije dizajnerica, Jadranke Hlupić Dujmušić i Petre Krpan. Svi su ti oblici na kraju stavljeni na preslatku Kiki haljinu, čiji dizajn potpisuje 10 kreativnih mališana.
Iz radionice djeca su otišla s punim džepovima bombona, ali bez straha za okoliš jer su svi naučili kamo će baciti papir nakon što pojedu Kikić.

Datum objave: 29.5.2012., 15:43