Canon predstavio novi model iz serije Océ PlotWave


Canon Europe predstavio je sljedeći evolucijski korak u svojoj seriji pisača s tehnologijom Radiant Fusing. Riječ je o modelu Océ PlotWave 500 – monokromatskom pisaču, skeneru i kopirnom uređaju širokog formata u integriranom kućištu, namijenjenog tržištu ispisa tehničkih dokumenata srednjeg volumena.
 
Novi uređaj popunjava prazninu između modela Océ PlotWave 340 i 360 namijenjenih ispisu malog volumena te produkcijskog pisača Océ PlotWave 750, a prikladan je za korisnike iz CAD (Computer Aided Design) sektora (kao što su AEC – arhitektura, inženjerstvo i konstrukcija, državne ustanove i komunalne tvrtke, industrijska proizvodnja ili komercijalno umnožavanje dokumenata) s godišnjim volumenom ispisa između 7000 i 25 000 m2.
Novi uređaj dostiže razlučivost od 600 x 1200 tpi te brzinu od 10 stranica formata A1 po minuti. Océ PlotWave 500 opremljen je istom kontrolnom pločom osjetljivom na dodir kao i drugi modeli u seriji – slično tehnologiji koju koriste tableti – zajedno s unaprijeđenom procesorskom jedinicom i najnovijom generacijom ispisnih glava.

Zahvaljujući Océovoj tehnologiji Radiant Fusing, Océ PlotWave 500 nudi trenutačno zagrijavanje s vremenom od izlaska iz pasivnog režima rada pa do prvog ispisa od samo 30 sekundi. Ta tehnologija omogućuje i oštriji ispis u odnosu na uobičajenu tehnologiju zagrijavanja budući da se toner topi na mjestu umjesto da se prenosi na zagrijanu traku.

Kao što je slučaj s modelima Océ PlotWave 340 i 360, i Océ PlotWave 500 posve je integriran sa servisima u oblaku, omogućujući ispis i skeniranje u takve servise s mobilnog telefona, tableta, USB memorija ili mreže na kojoj se nalazi pisač. Océ PlotWave 500 pokreće univerzalna Océova programska oprema koja izgleda i radi jednako na svim Océovim uređajima za tisak širokog formata.

"Ovaj najnoviji uređaj proširuje raspon višefunkcijskih crno-bijelih proizvoda Océ PlotWave. Veselimo se što ćemo moći našim kupcima demonstrirati snagu ovog uređaja i pomoći im da postignu izuzetne rezultate",  navodi Yuichi Miyano, direktor Grupe za široki format u tvrtki Canon Europe.

Datum objave: 3.9.2014., 9:05