Ambalaža Plidente u dječjim rukama – od rakete do ogrlice

U sklopu izložbe haljina od ambalažnih materijala „Kopčaj me selotejpom“, u subotu, 2. lipnja, u dječjoj igraonici Kid's World u Westgateu, održana je druga po redu edukativno-kreativna radionica za djecu. Predmet radionice bila je ambalaža zubnih pasti Plidenta.
 
Djeca su s izuzetnom pažnjom, i uz pomoć dviju dizajnerica, Jadranke Hlupić Dujmušić i Petre Krpan, od Plidentinih kutija i folija izrađivala razne oblike.
U njihovim su se ručicama kutije Plidente s lakoćom pretvarale u cvijeće, robote, raketu, žensku torbicu, narukvicu, ogrlicu... Svi ti oblici na kraju su se opet našli na Plidenta junior haljini koju su zajednički dizajnirala djeca.
I ovaj put cilj radionice, osim zabave i igre, bio je naučiti djecu važnosti pravilnog zbrinjavanja kako ambalažnog tako i drugog otpada. S obzirom da su ovaj put u radionici sudjelovala djeca osnovnoškolci, nije bilo pitanja vezanog uz ekologiju na koje nisu znali odgovor, stoga njihova ekološka osviještenost zaslužuje čistu peticu. Zeleni, žuti i plavi kontejner njima nisu nepoznanica, oni smeće nikada ne bacaju u okoliš, nego isključivo u kantu za smeće, a na pitanje zašto to rade, Tomislav (8) dao je vrlo jasan odgovor, zato da bi okoliš preživio.
Ova je radionica, uz djecu koja su se samoinicijativno priključila, imala i posebne goste. Bila su to djeca iz dječjeg doma Laduč, njih deset. Plidenta je po završetku radionice za svu djecu pripremila poklončiće, a dječjem domu Laduč darovala je zubne paste i četkice za zube.
Datum objave: 11.6.2012., 9:12