Završena kreativna radionica CROPAK 2009

Stručni ocjenjivački sud je 22. 4. 2009. godine u Zagrebu ocijenio 25 studentskih radova, koji su po odabiru mentora ušli u prvu selekciju i odabrao 6 najboljih rješenja redizajna ambalaže Kraševog branda VIC, koji se natječu za nagradu CROPAK 2009 u kategoriji Stude

Kreativnu radionicu CROPAK 2009 organizirala je tvrtka Tectus d.o.o. iz Zagreba, Institut za ambalažu i tiskarstvo i stručni časopis Ambalaža, a trajala je pet tjedana, pod pokroviteljstvom Sveučilišta iz Zagreba, Rijeke i Splita. 96 studenata pod vodstvom pet mentora i supervizijom autora kreativnog zadatka redizajniralo je ambalažu Kraševe robne marke VIC. Stručni ocjenjivački sud u sastavu: Drena Milijević, direktorica tvrtke Tectus d.o.o., Mario Fraculj, direktor Službe tržišnog razvoja tvrtke Kraš d.d., sponzora Radionice, Dean Vranić, glavni kreativni direktor reklamne agencije Imago i autor kreativnog zadatka, Ivan Doroghy, izv. prof. vizualnih komunikacija na Studiju dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dr.sc. Jesenka Pibernik, docentica na Katedri za grafički dizajn Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Ljubica Marčetić-Marinović, predavačica na Odsjeku za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu, Tomislav Vlainić, asistent na Odsjeku za vizualne komunikacije Visoke škole tržišnih komunikacija Agora iz Zagreba i Aljoša Brajdić, viši asistent na Odsjeku za primijenjene umjetnosti Katedre za grafiku na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, odabrao je 6 radova, koji se izravno nominiraju za nagradu CROPAK 2009.

Radovi će se ocjenjivati i elektronskim glasovanjem na stranici Kraša www.kras.hr do 5. svibnja. Nagrada CROPAK 2009 najboljem studentskom radu, uz nagrade najboljoj ambalaži na hrvatskom tržištu CROPAK 2009 u još 6 kategorija, dodijelit će se u sklopu FEST.A CROPAK-a u hotelu Ambasador u Opatiji 15. svibnja, gdje će se još jednom otkriti kako je i zašto CROPAK Dobar znak! Svi dobitnici nagrade CROPAK stječu mogućnost izravnog sudjelovanja na međunarodnom natječaju za nagradu WORLDSTAR pod okriljem Svjetske organizacije za ambalažu (WPO), čiji je Institut za ambalažu i tiskarstvo iz Zagreba pridruženi član.

Datum objave: 24.4.2009., 15:39