Uz igru i pjesmu djeca uče odlagati kartonsku ambalažu


Predstavu „Avanture Vrećka i Smećka“ poklonila je  tvrtka Tetra Pak, a cilj je najmlađe podučiti o uporabljivosti i pravilnom odlaganju višeslojne kartonske ambalaže za mlijeko i sokove.
Dječja predstava koja je napravljena u suradnji s Dramskim studijom Tirena, djecu kroz zabavan, interaktivan i njima primjeren način, uči o pravilnom odlaganju otpada. Tako, primjerice djeca u pojedinim scenama raspravljaju o postupcima likova - odgovornom i ekološki osviještenom Vrećku, neurednom Smećku i razigranoj Šmucki – te uz pjesmu uče o postupanju s višeslojnom kartonskom ambalažom za pića.
Predstava je posjetila 10 vrtića u Čakovcu u periodu od 18. do 26. listopada

Inače, u Hrvatskoj se godišnje na tržište plasira između 10 i 11 tisuća tona višeslojne kartonske ambalaže za napitke, dok je odvojeno prikupljanje radi recikliranja tek na početku. Zato osim stvaranja uvjeta za odvojeno prikupljanje ambalaže putem postavljanja naljepnica na kontejnere paralelno treba raditi na komunikaciji s građanima i edukaciji. Tvrtka Tetra Pak do sada je već poduzimala akcije postavljanja edukacijskih naljepnica na oko 2.700 kontejnera na području gradova Zagreba, Pule, Rovinja, Rijeke i Siska, a u suradnji s njihovim komunalnim poduzećima, sve u cilju uspostave sustava prikupljanja višeslojne ambalaže za napitke.
Datum objave: 2.11.2010., 8:29