Tetra Pakove edukativne radionice i ove godine na Floraartu

Tetra Pak, kao renomirana kompanija u proizvodnji rješenja za preradu i pakiranje prehrambenih proizvoda, u svom poslovanju veliku pažnju posvećuje ekologiji i zaštiti okoliša i stoga posebne napore ulaže u organizaciju akcija koje služe educiranju i podizanju svijesti javnosti na tom području.

Jedna od takvih su već tradicionalne radionice u sklopu zagrebačke izložbe cvijeća Floraart, koja se ove godine održavala od 28. svibnja do 1. lipnja na jezeru Bundek.
Radionicama i igraonicama koje su se održavale svih pet dana ovogodišnjeg Floraarta Tetra Pak je educirao male, ali i nešto starije Zagrepčane i njihove goste, o načinu odvojenog odlaganja i reciklaže te oporabe višeslojne kartonske ambalaže. Vrijedni posjetitelji su na izložbeni prostor Tetra Paka donijeli i više od 3000 komada te vrste ambalaže koje su zamijenili za poklon sadnice ljetnica.
Iako je stopa reciklaže te vrste ambalaže u Hrvatskoj još uvijek vrlo niska, oko 10 %, (u zemljama EU prelazi 70 %), pomaci, a za koje su zaslužne i akcije poput ove, vidljivi su iz godine u godinu.

Tako je čak 350 mališana sudjelovalo u igraonicama gdje su kroz razne kreativne igre učili kako pravilno odvojeno odlagati razne vrste otpada te su izradili 120 najrazličitijih radova od upotrijebljene višeslojne kartonske ambalaže. Radovi nastali na Floraartu izloženi su na Facebook stranici Eko-paket Hrvatska gdje se za njih može glasati odnosno lajkati do 9. lipnja. Autor rada koji prikupi najviše lajkova na Bundeku će dobiti "svoje" drvo koje će biti posađeno posebno tom prigodom, a sve pod motom "Drvo i ja rastemo zajedno".
I dok su se najmlađi zabavljali u igraonicama, odrasle je privukao prikaz recikliranja ambalaže te pretvaranje dobivene smjese u papir.
Datum objave: 6.6.2014., 9:33