Inovativna ambalaža za lakše recikliranje

Tetra Pak®, renomirana svjetska kompanija u proizvodnji rješenja za preradu i pakiranje prehrambenih proizvoda, najavljuje uvođenje nove ambalaže Tetra Top® s odvojivim poklopcem koja potrošačima omogućava skidanje plastičnog poklopca s kartonskog omota te njihovo odvojeno recikliranje. 

Plastični poklopac potrošači mogu odvojiti od kartonskog omota jednostavnim pritiskom palcem, zahvaljujući urezanoj perforaciji na vanjskom sloju kartona, bez utjecanja na funkcionalnost ambalaže.
"Inovativna ambalaža Tetra Top s odvojivim poklopcem odgovor je na sve češće zahtjeve potrošača za boljim rješenjima koja će olakšati recikliranje, pogotovo u situacijama u kojima infrastruktura za gospodarenje otpadom to zahtijeva," kaže Charles Brand, potpredsjednik Tetra Paka za marketing i upravljanje proizvodima.
Tetra Top je ambalaža koja kombinira praktičnost boce s modernim izgledom i osjećajem koji pruža kartonska ambalaža. Prikladna je za hlađene proizvode, kao i za bezalkoholna pića koja se čuvaju na sobnoj temperaturi. Tvrtka Arla Foods u Danskoj i Švedskoj već je uvela Tetra Top s odvojivim poklopcem u svoju liniju proizvoda.
"Tetra Top je vrlo dobro primljena od strane svih naših ključnih dionika. Više od 80 % potrošača cijeni mogućnost odvajanja poklopca, a 77 % ih je reklo da će više reciklirati", kaže Ann Bergman, viša rukovoditeljica za marketing i brendiranje u odjelu jogurta i fermentiranih proizvoda u Arla Foods Švedska. Na švedskom tržištu postoji više od 35 proizvoda koji se proizvode pod brendovima Yoggi i Arla, a koji se pakiraju u ambalažu Tetra Top s odvojivim poklopcem.
Datum objave: 18.8.2014., 14:48