Tvrtka Canon CEE otvorila predstavništvo u Zagrebu


Tvrtka Canon CEE 10. prosinca je službeno otvorila predstavništvo u Zagrebu s ciljem da ubrza razvoj lokalnog IT tržišta pružanjem intenzivnije podrške korisnicima svih profila i partnerskoj mreži u Hrvatskoj.

Otvaranje predstavništva važan je korak u razvojnim planovima matične tvrtke Canon Central and East Europe, sa sjedištem u Beču, koji se oslanjaju na globalne snage tvrtke Canon – inovaciju, iskustvo, prepoznatljivo načelo poslovanja odgovorno prema širem okruženju i okolišu, kao i napredna rješenja i usluge za potrošače i poslovne korisnike.

- Ključ naše strategije je usmjerenost na pozitivne i sigurne poslove te smo, umjesto da čekamo oporavak, prihvatili ovaj trenutak kao priliku. Pažljivo osluškujemo potrebe korisnika i odgovaramo na njih, čak i ako to traži drukčiji pristup poslu. Dakle, ne uzimamo u obzir samo tehnologiju, nego i nove načine za obavljanje poslova, naglasio je Karl Heinz Fiala, direktor marketinga Sektora za poslovne uređaje (CBS) tvrtke Canon CEE.

Glavni kriteriji za približavanje Canona korisnicima u Hrvatskoj na takav način jesu veličina i zrelost tržišta, koje pruža priliku za nastavak priče o uspjehu, koju još od 2001. godine gradi zajedno sa svojim partnerima.

Lokalnom prisutnošću Canon izražava namjeru dugoročnog ulaganja u razvoj tržišta, koje je jedno od najvažnijih u regiji. Osim toga, trenutno ekonomsko okruženje u prvi je plan istaknulo stvarne potrebe poslovnih korisnika i organizacija u Hrvatskoj za rješenjima kojima se povećava poslovna učinkovitost i produktivnost.

- U duhu svoje korporativne filozofije Canon u Hrvatskoj želi kroz kompletan životni ciklus svojih proizvoda pridonijeti i zaštiti okoliša – od proizvodnje i upotrebe do recikliranja, dodao je Jure Culiberg, direktor marketinga u tvrtki Canon CEE i direktor tvrtke Canon Adria.
 
Poslovna pažnja tvrtke usmjerena je uglavnom na dva jasno definirana tržišta: poslovna rješenja (razvoj IT proizvoda, rješenja i usluga za uredski i profesionalni ispis) te opremu za obradu slike za široki krug korisnika (fotoaparati, videokamere, pisači, skeneri, faks-uređaji i multifunkcijski uređaji). O razvojnim potencijalima tvrtke govori podatak da je usprkos nestabilnoj poslovnoj klimi Canon u prvoj polovici godine u Europi uspio ostvariti postavljene poslovne ciljeve.

- Naši su ciljevi u segmentu poslovnih rješenja za iduće razdoblje ojačanje vodećeg mjesta na tržištu multifunkcijskih uređaja te profiliranje naše tvrtke kao referentnog dobavljača rješenja u Hrvatskoj. Osim toga, ciljamo na jako drugo mjesto u segmentu pisača velikog formata te na prepoznavanje naše tvrtke kao pouzdanog dobavljača rješenja za profesionalni ispis“, naglasio je Goran Sretenoski, voditelj partnerskog kanala tvrtke Canon Adria.


Na fotografiji (s lijeva na desno): Tomaž Zajc, MA marketing d.o.o., Karl Heinz Fiala, Goran Sretenoski i Jure Culiberg.
 

Datum objave: 10.12.2009., 15:30