Tetra Pak obilježava 50 uspješnih godina u Srbiji


Prije točno 50 godina, točnije 1963., švedska tvrtka Tetra Pak dostavila je prvi stroj za punjenje pasteriziranog mlijeka u Srbiju te tako postavila temelje budućoj proizvodnji rješenja za preradu i pakiranje prehrambenih proizvoda.
 
Tetra Pakova tvornica u Gornjem Milanovcu danas proizvodi i izvozi ambalažni materijal za više od 200 klijenata u 52 zemlje svijeta, a čak 70 % proizvodnje namijenjeno je izvozu, što Tetra Pak smješta među najveće izvoznike u Srbiji.
Zadnjih pedeset godina Tetra Pakova poslovanja u Srbiji obilježilo je niz inovacija koje su zauvijek promijenile navike potrošača i redefinirale sigurnost hrane, kao što je prva linija za trajno UHT mlijeko, nakon čega su uslijedile i druge vrste ambalaže.

"Sigurnost hrane i inovacija osnove su našeg poslovanja od samog početka. Ponosni smo što smo zajedno s našim klijentima i partnerima doprinijeli razvoju i rastu mljekarske industrije i industrije pića u Srbiji", rekao je Ola Elmqvist, generalni direktor Tetra Paka za Jugoistočnu Europu, na druženju s novinarima i poslovnim partnerima upriličenom prošli tjedan u tvornici u Gornjem Milanovcu, povodom obilježavanja 50. obljetnice uspješnog poslovanja u Srbiji.
Datum objave: 9.9.2013., 8:39