Pobjednik REGPAK-a 2013 osvojio i WorldStar


Pobjednička ambalaža ovogodišnjeg REGPAK natječaja za najbolju amabalažu u regiji, povratna nosiljka za boce Pivovarne Laško d.d. iz Slovenije dobila je još jedno priznanje, ovaj put na svjetskoj razini.
Naime, povratna nosiljka za boce Pivovarne Laško d.d. dobitnica je WorldStara, svjetske nagrade za najbolju ambalažu koju dodjeljuje Svjetska organizacija za ambalažu – WPO. Proizvođač nagrađene ambalaže je tvrtka Kaplast d.d. iz Vojnića.

S obzirom da je Institut za ambalažu i tiskarstvo Tectus – IatT članica WPO-a, svi nacionalni pobjednici natječaja za ambalažu, dakle dobitnici CROPAK i REGAPK nagrada, stječu pravo izravnog sudjelovanja na međunarodnom natječaju WorldStar.
Ove godine međunarodni žiri sastavljen od 25 članova nacionalnih tijela za ambalažu nije imao nimalo lak zadatak jer je na natječaj prijavljeno 249 ambalažnih rješenja iz 35 zemalja svijeta. Ocjenjivanje je održano u Barceloni, 7.11. 2013. u sklopu redovnog godišnjeg sastanka Upravnog odbora WPO-a.

U Pivovarni Laško ponosni su na osvojenu nagradu te ističu kako je ona potvrda da njihovi napori i razvoj idu u pravom smjeru. Kao tvrtka koja je usmjerena na održivost, Pivovarna Laško d.d. želi potaknuti korištenje povratne staklene ambalaže te tako smanjiti štetni utjecaj na okoliš, a potrošačima ponuditi cjenovno prihvatljiv i user friendly proizvod, u ovom slučaju ergonomski dizajniranu, laganu nosiljku s inovativnom središnjom ručkom i vanjskim ručkama izrađenim od posebno mekog materijala, što potrošaču omogućuje lakši transport i skladištenje.

Datum objave: 6.12.2013., 14:09