Cerovski Print Boutique dobitnik nagrade CROprint GODINE

Dobitnici nagrada CROprint i REGprint s Drenom Milijević (u sredini), direktoricom tvrtke Tectus d.o.o.


U sklopu prvog međunarodnog festivala tiska "PRINT.Fest 2016 - Dani s Gospodinom Printom", koji se prošlog tjedna, 3.i 4. ožujka, održavao u zagrebačkom hotelu Sheraton, dodijeljene su i nagrade za najbolji tiskarski proizvod u hrvatskoj i regiji, CROprint i REGprint.
S obzirom da je riječ o prvom takvom natječaju kod nas, organizatori, tvrtka Tectus d.o.o., Institut za ambalažu i tiskarstvo Tectus – IatT i časopis Ambalaža/REGprint, iznimno su ponosni na sve one koji su prepoznali natječaj te vjerujući u svoj rad i mogućnosti odlučili prijaviti svoje proizvode.
Cilj natječaja bio je istaknuti i nagraditi tehnološku i tehničku izvedbu i doradu tiskarskih proizvoda, motivirati tiskare da prošire svoje tehničke i kvalitativne granice, istaknuti tiskarski proizvod kao sredstvo marketinga i promocije te motivirati korisnike usluga da biraju kvalitetan tiskarski proizvod.
U konkurenciju za najbolji tiskarski proizvod na hrvatskom i regionalnom tržištu nominiran je 31 vrijedni uradak iz Hrvatske, Srbije i Slovenije, a nagrade su dodijeljene u kategorijama:
- Reprezentativni tiskarski proizvod
- Tvrdi uvez
- Meki uvez
- Rokovnici
- Raznovrsni tiskarski proizvodi
- Tisak iz arka - kvaliteta otiskivanja prema standardu 12 647 – 2:2013 i europskim preporukama kvalitete
- CROPRINT GODINE.

U kategoriji Reprezentativni tiskarski proizvod nagradu je osvojila Veladrion knjiga doživljaja, Cerovski Print Boutiquea iz Zagreba, kojem je pripala i nagrada u kategoriji tvrdi uvez za Adris godišnje izvješće 2014. Ta je tiskara odnijela pobjedu i u kategoriji Rokovnici, serijom rokovnika "Tvoj dizajn zabavi se" (2015.) i "Fotografija je vječna" (2016.).
U kategoriji Meki uvez nagrada je pripala Printera Grupi iz Svete Nedelje za Printevolution 06, magazin za promicanje kulture tiska.
U kategoriji Raznovrsni tiskarski proizvodi nagrađeno je čak 5 proizvoda koji su osvojili više od 75 % od ukupnog broja bodova. To su:
 - Kalendar fliper 2016 - Kerschoffset Zagreb d.o.o., Zagreb
 - Zidni kalendar, stolni kalendar,  čestitka/ koverta, kutija - Tipografik plus do.o., Beograd
 - Renault mailing - Printera Grupa d.o.o. Sveta Nedelja
 - Tisak i gravura na metalnoj pljoski za piće - All In One Business Center d.o.o., Beograd
 - Mapa, vrećica, posjetnica, rokovnik, kutija - Printera grupa d.o.o., Sveta Nedelja.
U kategoriji Tisak iz arka - kvaliteta otiskivanja prema standardu 12 647 – 2:2013 i europskim preporukama kvalitete, koja je imala cilj ukazati na nužnost primjene standarda u grafičkoj industriji, nagradu je osvojila Brošura Buzet tiskare Kerschoffest Zagreb.




Za najprestižniju nagradu, CROPRINT GODINE, u utrci su bile tri tiskare koje su nominirale grupu od minimalno 5 proizvoda - Cerovski Print Boutique, Kerschoffest Zagreb i Printera Grupa, a nagrada je pripala tiskari Cerovski Print Boutique.
Nagradu, statuu Gospodina Printa, vlasniku i direktoru Cerovski Print Boutique Siniši Cerovskom, uručio je Tomislav Radoš, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore, koja je ujedno bila pokrovitelj PRINT.Festa.



Pregled svih dobitnika pogledajte ovdje
Svečanost dodjele nagrada uveličao je, sudionike razveselio i dobro nasmijao Mario Petreković, utjelovivši svevremenog i neuništivog Gospodina Printa.



Datum objave: 5.3.2016., 9:23