Vrijednost tržišta strojeva za proizvodnju ambalaže sve više raste


I dok su učinci gospodarske krize negativno utjecali na ukupnu potrošnju, uvjeti koje je stvorila kriza, pokazalo se, pogoduju rastu tržišta strojeva za proizvodnju ambalaže.
Naime, ekonomska kriza dovela je do toga da su se sklonosti potrošača promijenile, što je utjecalo i na promjenu navika pri kupnji. Potrošači danas traže praktičnost, odnosno kvalitetan proizvod po prihvatljivoj cijeni.
Demografski trendovi također su pozitivno utjecali na rast tržišta strojeva za proizvodnju ambalaže. Starenje stanovništva, primjerice, potaknulo je potražnju za ambalažom koja ima što jasniji vizual i koja je ergonomična i jednostavna za korištenje.

Strojevi za proizvodnju ambalaže, posebice oprema za označavanje i prozvodnju etiketa, pokazali su se vrlo učinkovitima pri udovoljavanju tom zahtjevu. Naime, ekonomska kriza dovela je do toga da ljudi sve više borave kod kuće i tako povećavaju potrošnju u kućanstvu, što je posljedično povećalo potrebu za zapakiranim proizvodima, a time i potaknulo potražnju za strojevima za proizvodnju ambalaže.
Kao posljedica toga, stručnjaci tvrde da će vrijednost svjetskog tržišta strojeva za proizvodnju ambalaže u 2013. dosegnuti 153 milijarde dolara.
Datum objave: 21.8.2013., 15:07