U MSU otvorena izložba "Samo plakati" Borisa Ljubičića

U galeriji No zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti prošlog je tjedna otvorena izložba Borisa Ljubičića pod nazivom "Samo plakati".

Tim će se povodom danas u 17 sati u MSU održati i javni razgovor s Borisom Ljubičićem koji će s publikom razgovarati prije svega o plakatu kao mediju, njihovoj namjeni, publici i komunikacijskom potencijalu, osvrćući se i na primjere iz vlastitog opusa koji je dijelom predstavljen kroz izložbu.

Izložba predstavlja pedesetak plakata u rasponu od 70-ih godina prošlog stoljeća do danas. Izbor radova uključuje plakate različitih tema, od muzejskog, političkog, kazališnog, koncertnog do sportskog. Za mnoge od njih autor je bio nagrađen međunarodnim i hrvatskim priznanjima. Riječ je o plakatima iz kojih se iščitava razvoj njegova specifičnog vizualnog jezika. Povod za izložbu je autorova donacija plakata jer će po njenom završetku, 15. kolovoza, većina radova postati dijelom fundusa MSU-a.

Boris Ljubičić, međunarodno priznati grafički dizajner, već četrdesetak godina aktivan je istraživač na polju vizualnih komunikacija i dizajna. Neki su njegovi projekti cjelovitošću i opsežnim dizajnerskim zahvatima pridonijeli promicanju vizualnog komuniciranja i grafičkog dizajna i izvan Hrvatske.
Nezaobilaznu društvenu ulogu i odgovornost grafičkog dizajna autor naglašava u svojim radovima, kao i u mnogim javnim istupima i predavanjima s ciljem osvještavanja javnosti o potrebi kvalitetnog dizajna u javnom području.



Datum objave: 18.7.2013., 9:58