Greenery – Pantone boja za 2017. godinu


Institut za boje američke tvrtke Pantone već šesnaestu godinu zaredom bira boju koja će dominirati u nadolazećoj godini i biti glavna smjernica u određivanju globalnih trendova u različitim sferama djelovanja, prije svega u dizajnu, modnom dizajnu, ali i svim ostalim područjima.
Nakon što su u 2016. vladale dvije nježne i umirujuće pastelne boje Rose Quartz i Serenity kao izvrsna protuteža svakodnevnoj užurbanosti i stresu, u 2017. očekuju zeleno-žućkasti tonovi koji će nas uvesti u priču o novim počecima.

Greenery (Pantone 15-0343) je boja koja vjerno prikazuje burne društvene i političke pokrete našeg vremena, a asocirajući na osvježenje i želju za pomlađivanjem, predstavlja ponovno povezivanje s prirodom, što nam je itekako potrebno.
Ova svježa nijansa neodoljivo podsjeća na prve dane proljeća, kad u prirodi počinje buđenje i obnavljanje, a time se potrošačima želi poručiti da zastanu, duboko udahnu, izdahnu i tako osnaže sami sebe.
Slaveći život, ona istodobno simbolizira osobne strasti i vitalnost i tako naglašava da će osvježenje u našim životima donijeti samo povezanost s prirodom.
Datum objave: 11.1.2017., 8:36