Prva aseptična kartonska boca za mlijeko


Novu bocu ističu izuzetno privlačan dizajn, ekonomičnost i ekološke prednosti u odnosu na drugu aseptičnu ambalažu.
Tetra Pak, vodeća svjetska kompanija u proizvodnji rješenja za preradu i pakiranje prehrambenih proizvoda, lansirala je Tetra Evero Aseptic 1 litru, prvu aseptičnu kartonsku bocu za mlijeko. Zahvaljujući poznavanju tržišta i revolucionarnim inženjerskim tehnikama, Tetra Evero Aseptic za mlijeko objedinjuje karakteristike lakog rukovanja i izlijevanja iz boce s ekološkim i troškovnim prednostima kartona.

“Tetra Evero Aseptic je novi kartonski oblik koji je praktičan za upotrebu, ekonomičan i efektan za promociju branda”, rekao je Charles Brand, potpredsjednik Tetra Pak-a za marketing i upravljanje proizvodima. “Ovo je jedinstveni koncept pakiranja koji donosi korist proizvođačima, prodavačima i potrošačima.”

Tetra Evero Aseptic je prije svega namijenjen tržištu bijelog mlijeka koji se drži na sobnoj temperaturi, uključujući i mlijeko koje nije osjetljivo na kisik, obogaćeno kalcijem, bjelančevinama, vlaknima (inulinom), vitaminima A i D i nekim mineralima. Uskoro će se koristiti i za široki asortiman napitaka, uključujući  aromatizirano mlijeko, vrhnje i mlijeko osjetljivo na kisik, kao što su Omega 3, željezo, cink i vitamin C.

“Za naš najveći strateški projekt, znali smo da moramo imati Tetra Evero Aseptic”, rekao je Pedro Astals, predsjednik i izvršni direktor korporacije Corporación Alimentaria Peñasanta (CAPSA), najveće španjolske kompanije za proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda. On je objasnio da je CAPSA odabrala Tetra Evero Aseptic s kojim će ući u segment tržišta mliječnih proizvoda s dodanom vrijednošću koji se čuvaju na sobnoj temperaturi.

“Ova ambalaža odražava pravu evoluciju te vrlo napredan korak u odnosu na postojeća rješenja. Tetra Evero Aseptic je savršeni sklad proizvoda s dodanom vrijednošću i visoko razvijene ambalaže. Za mene je Tetra Evero Aseptic neupitan pobjednik”, rekao je Astals.

Još jedna europska mljekara, Weihenstephan, jedna od najvećih njemačkih tradicionalnih mljekara, krajem svibnja 2011. godine planira uvesti Tetra Evero Aseptic za odabrani broj maloprodajnih objekata u svom prvom testiranju ambalaže na tržištu.

Izvor: Tetra Pak
Datum objave: 4.7.2011., 12:45