Istoj ambalaži CROPAK i Red Dot

Čak dva dizajnerska tima iz Hrvatske, a radi se o netom diplomiranim dizajnerima i studentima Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, osvojila su ove godine jednu od najželjenijih svjetskih nagrada za dizajn, Red Dot design award.
Riječ je o dva trojca, muškom i ženskom. Ženski čine Katarina Perić, Marita Bonačić i Negra Nigoević, a muški Ruđer Novak-Mikulić, Ivan Orin Vrkaš i Marinko Murgić. Katarina, Marita i Negra Red Dot su dobile za svoj projekt vizualnog identiteta i dizajna ambalaže ekstra djevičanskog maslinovog ulja Sv. Ivan. Za ovaj projekt djevojke su već ranije nagrađene priznanjem Noćnjak 2011. te CROPAK 2011.

Muški trojac, Ruđer, Ivan i Marinko nagrađeni su za svoj projekt za studentski natječaj D&AD, pod briefom Arjowiggins – Creative Paper – Blank Sheet Project. Red Dot nagrade dodjeljuju se u tri kategorije: produkt dizajn, dizajn vizualnih komunikacija i za najbolje dizajnerske koncepte. Ove će se godine dodjela nagrada održati 7. listopada u Berlinu, a naši mladi dizajneri ne kriju oduševljene zbog ovog velikog uspjeha.
Datum objave: 5.10.2011., 13:38