O dizajnerima

 

 

Svetlana Jaćović

Završila je Fakultetu primijenjenih umjetnosti u Beogradu, gdje je 2003. diplomirala na Katedri za Suvremeno odijevanje, nakon čega započinje rad u modnoj industriji. 2007. godine, kao stipendista Vlade Republike Francuske boravi u Lionu na stručnom usavršavanju. Od 2008. do 2016. godine radila je kao predavač modnog dizajna i modnog menadžmenta  na Odjeljenju francuske škole za modu i umetnost Mod’Art International, Beograd. 2010. magistrirala je na Sveučilištu umjetnosti u Beogradu i Sveučilištu Lumiere Lyon 2, na Unesco Katedri  - Menadžment u kulturi i medijima.
Redoviti je sudionik Beogradskog tjedna mode i aktivan član BFW Design Collectiva.
Izlagala je na tjednima mode i sajmovima u Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Španjolskoj, Italiji, Mađarskoj, Engleskoj, SAD...
Svoj rad organizira i prezentira na način koji odgovara njezinom umjetničkom senzibilitetu i karakteru. Želja joj je da realizirana djela govore umjesto nje. Fanatično je dosljedna svojim uvjerenjima i načelima, često crno-bijela bez nijansi, a obožava boje. Živi i radi u Beogradu.

Marina Milovanović

Završila je Visoku strukovna škola za tekstil i  dizajn u Beogradu, smjer Dizajner tekstila i odjeće. Od 2004. pa do danas dizajnirala je mušku i žensku odjeću za brojne poznate modne kuće u Srbiji kao što su: Mona, AMC, Model, Spirit, Evolution, Naco, Jagger, PWL, Modus. Dizajnirala je i uniforme za različita događanja velikog broja tvrtki. Uz dizajn bavi se i organizacijom modnih revija kao popratnog programa na različitim događanjima. Svoje kolekcije izlagala je na brojnim tjednimamode u Srbiji i regiji. Izrađivala je kostime za glavne likove u filmu Anđeli 3 te radila styling brojnih poznatih osoba. Od 2010. godine polaznicima glazbene škole Vivo drži predavanja o stilu.
 

 

Dragana Nikolajević, DNK studio

DNK je kreativni modni studio koji se bavi izradom unikatnih komada odjeće (bespoke) i malim serijama modela (ready to wear). Sinonimi koji opisuju modele s potpisom DNK su jednostavnost, svedenost, konstrukcija, univerzalnost, udobnost i kvaliteta. Poseban naglasak stavlja se na senzibilitet moderne žene i njezine potrebe koje rezultiraju modelima s naglašenim autorskim pečatom. Autorica kolekcija i osnivač brenda DNK je modna dizajnerica Dragana Nikolajević koja spaja eleganciju, jednostavnost i naglašenu ležernost kroz rafiniran izbor materijala, prilagođen formi i kroju. Više na www.dnkstudio.rs
 

Stanislava Sinđelić

Na Fakultetu za umjetnost i dizajn u Beogradu magistrirala je na odjelu tekstila i suvremenog odijevanja . Od 2008. godine radi na Tehničkom fakultetu Mihajlo Pupin u Zrenjaninu  kao asistenta na grupi predmeta iz područja dizajna. Istraživački interesi usmjereni su na razvoju novih modnih proizvoda, dizajn modnih dodataka i modnu ilustraciju. Bavi se dizajnom kožnih torbi koje kreira pod nazivom „Mocha bag“. Izlagala je na samostalnim i grupnim revijama i izložbama. Član je udruženja ULUPUDS i UPIDIV. 

Slobodan Bata Spasojević

Već 17 godina svojim stilom, formom i jedinstvenim dizajnom Slobodan Bata Spasojević opravdava ime vlastitog brenda INDIVIDUAL, a kvaliteta i istrajnost dokazani su kroz brojne osvojene nagrade. Na tjednu mode u Miamiju 2011. godine dobio je laskavo priznanje „International Rising Star 2011”. U svojim kreacijama često koristi elemente futurizma, rock 'n' rolla, pank rocka, uz uvijek prisutnu asimetriju i skulpturalnost u formi. Uz modu bavi se i dizajnom nakita i namještaja, a u slobodno vrijeme i slikarstvom. 

Igor Todorović

Završio je Školu za dizajn u Beogradu – odsjek dizajn grafike te jednu od najprestižnijih škola mode, KOEFIA u Rimu. Po povratku u Beograd radio je kao kreativni direktor i dizajner za brend obuće Joshua, bio modni urednik magazina Man's Health i Cosmopolitan, a od 2008. postaje glavni i odgovorni urednik Fashion TV SEE.  Prvi je dobitnik nagrade HARPER'S BAZAAR Srbija, za doprinos razvoju kvalitete modnog stvaralaštva u regiji.
2010. godine pokreće  "Atelje Igor Todorovic" koji se bavi izradom ekskluzivne linije garderobe pod brendom Igor Todorović. Atelje je, u modnom i kreativnom smislu, usmjeren na svojevrsnu eklektiku moderne, ženstvene i samosvjesne žene, posebno vodeći računa o autentičnosti, ali i usmjerenju i brizi o detaljima i finalnoj izradi u svakom od komada koji se izrađuje.
U njegovoj modnoj estetici definirane su dvije osnovne linije. Linija pod etiketom Atelier Igor Todororović koncipirana je kao custom made linija i okviru nje Atelje predstavlja glamuroznu luksuznu i sofisticiranu kolekciju. Prije tri godine pokrenuta je linija Igor by Igor Todorović, koja je orijentirana onoj modnoj publici koja prepoznaje krojne linije inspirirane modernim impulsima. Ova linija dostupna je kao ready to wear linija.
Od 2011. godine redovni je predavač na talijanskoj školi mode Accademia dell Lusso u Beogradu.

Ana Vasiljević  

Diplomirala je 2003. godine na fakultetu Primijenjenih umjetnosti i dizajna u Beogradu na smjeru kostim, odjel za suvremeno odijevanje. Nakon završetka studija počinje suradnju s nekoliko srpskih  brendova kao dizajner u proizvodnji rublja te dječje i ženske konfekcije, među kojima se najviše izdvaja brend Maxers s kojim je ostvarila dugogodišnju suradnju kao glavni dizajner denim produkcije i kolekcije ‘’High street’’.
2005. godine počinje suradnju s najstarijim ženskim magazinom bivše Jugoslavije, Bazar Politika kao stilist naslovnica i editorijala te kao urednica rubrika mode i interijera.
Nakon diplome pokrenula je i vlastitu modnu liniju Wanna be by A.V. koja je uspješno predstavljena  u regiji, ali i dalje u Europi,  npr. Velikoj Britaniji i Švedskoj.
Od 2012. godine svoju modnu liniju radi pod vlastitim imenom. Modeli iz njezinih kolekcija mogu se vidjeti u svim domaćim, ali i inozemnim izdanjima časopisa poput Elle i Cosmopolitan. Kao kostimograf i dizajner bila je angažirana i na brojnim kazališnim predstavama, a surađivala je i s poznatim marketinškim agencijama na dizajnu uniformi i marketinških kampanja za poznate brendove poput Porchea, Seata, Niveae, Efg banke, Raiffeisen banke, Grand Casina i sl.
Od 2012. godine radi na Sveučilištu Metropolitan kao koordinatorica i profesor na smjeru Modni dizajn na Fakultetu digitalnih umjetnosti.

Jasmina Vujović, GetUp

Dizajnom odjeće bavi se od 2004. godine. Njezin rad karakteriziraju asimetrija i višeslojnost, ali i spajanje nespojivog. Konstrukcija i uklapanje praktične ležernosti sa ženstvenim i profinjenim formama predstavljaju unikatnost kao imperativ saglediv u kontekstu – GetUp.
Njezina estetika  je pročišćena, s tendencijom istraživanja geometrijskih oblika i slojeva, ali u vrlo svedenom koloritu (crno-bijelo).
 

Milan Zejak

Završio je Visoku strukovnu školu za dizajn, tehnologiju i menadžment Sveučilišta u Beogradu, gdje je 2004. godine stekao zvanje inženjera dizajna za tekstil i odjeću.
Nakon prvog predstavljanja modnoj javnosti 2007. godine započinje višegodišnju suradnju s tvrtkama iz zemlje i inozemstva da bi krajem 2013. godine pokrenuo vlastitu robnu marku ženske odjeće i accessorizea - Zejak.
Paralelno s dizajnerskim angažmanom, aktivno se bavi modnom ilustracijom
Od 2015. godine član je Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS), sekcija Tekstil i suvremeno odijevanje (TISO).

Tijana Žunić

Diplomirala je Povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a paralelno je pohađala privatnu likovnu školu, razvijajući svoj talenat.
Odrasla je u umjetničkoj obitelji, tako da je od malih nogu bila zainteresirana za crtanje, dizajn i modu.  Radom u maloj radionici za izradu odjeće, u kazalištima i na mnogim domaćim filmovima i serijama, usavršavala je svoje praktično znanje i zanat. Danas se uspješno bavi modnim dizajnom i prilazi mu na moderan način ističući kroz svoje modele svoju ženstvenost. Dizajnira odjeću za modernu, elegantnu i sofisticiranu ženu, koja želi pokazati svoj jedinstveni stil.