« Povratak na sadržaj Broj 2 | Godina 2013

HP Scitex FB 10000 – londonska premijera

Na nedavno završenom sajmu FESPA u Londonu HP je predstavio Scitex FB10000 Industrial Press s novorazvijenom HP Scitex High Dynamic Range (HDR) tehnologijom ispisa.
Namjera je grafičkim tvrtkama koje su orijentirane isključivo na proizvodnju velikih naklada pomoći u povećanju profitabilnosti u poslovima manjih naklada, prebacivanjem proizvodnje grafika i displeja od valovitog kartona namijenjenih za aplikaciju na mjestima maloprodaje, iz analognog u digitalni način tiska.
Tržište POP grafike (Point of Purchase) i valovitog kartona primjenjivalo je dosad uglavnom analogni način proizvodnje. Povećanjem potražnje za manjim nakladama i bržom uslugom, grafičke su tvrtke otkrile da je teže profitabilno proizvoditi tu vrstu aplikacije s analognim tiskarskim strojevima. Ostale vrste grafičkih proizvoda zahtijevaju kombinaciju visoke kvalitete ispisa i visoku produktivnost te se jedino na taj način mogu u potpunosti zadovoljiti zahtjevi tržišta.

Produktivnost ili kvaliteta? Oboje!
“Do danas su tvrtke iz svijeta digitalnog tiska morale birati između produktivnosti i kvalitete, uvijek žrtvujući jednu značajku za drugu”, ističu u HP-u i dodaju: “No HP Scitex FB10000 Industrial Press mijenja igru​​​​ i pruža jedinstvenu kombinaciju brzine, kvalitete i svestranosti”.
Sa šest boja, HP Scitex HDR ispisni sustav osigurava visoku kvalitetu i produktivnost uz dinamičan nadzor veličine ispisne točke. Korištenje HP Scitex HDR tehnologije ispisa omogućuje HP Scitex FB10000 Industrial Press proizvodnju 1000 B1 ploča u manje od dva sata. Te značajke pomažu proizvođačima u postizanju kvalitete i brzine zahtijevane kod tradicionalnih ofsetnih aplikacija.

Londonska premijera
HP Scitex FB10000 Industrial Press s HP Scitex HDR tehnologijom prvi je put prezentiran na HP-ovom izložbenom prostoru na FESPA Digital 2013.

Zadovoljni korisnici
Na protekloj FESPA-i HP je najavio španjolsku tvrtku Sabate kao novog kupca za HP Latex 3000 printer koji pruža visoku kvalitetu ispisa s unaprijeđenom produktivnošću, kvalitetom i svestranošću. Osim toga, HP je predstavio novi HP raster procesor (RIP), kao njegove softverske opcije i doradna rješenja za tisak velikih formata.
Uz HP Scitex FB10000 Industrial Press grafičke tvrtke sada mogu zadovoljiti potražnju s kapacitetom ispisa do 625 m2/h u tehnici direktnog tiska na materijal. HP Scitex HDR tehnologija ispisa osigurava preciznu kontrolu nad bojom i tonom s ciljem naglašavanja svakog detalja otisnute slike.
Očekuje se da će HP Scitex FB10000 s HP Scitex HDR ispisnom tehnologijom biti dostupan širom svijeta od 1. studenoga 2013.

Taj stroj također otvara širok raspon medija na koji je moguć tisak, kao npr. akril, polipropilen, karton, kao i na niz fleksibilnih i krutih medija. Nove HP HDR240 Scitex tinte postižu izvrsno prianjanje na širokom rasponu medija te, u skladu s ISO standardima, pomažu korisnicima u usklađivanju boje između digitalnih i analognih procesa. Nadalje, opcijama kojima omogućuje tvrtkama permanentnu dogradivost koja je ugrađena u HP Scitex HDR tehnologiji, pridonosi zaštiti njihovih ulaganja.
Njemačka tvrtka KL Druck testirala je stroj HP Scitex FB10000, te su otkrili da nudi bolje performanse u brzini i kvaliteti ispisa od bilo koje druge tehnologije, te da, zahvaljujući novoj tehnologiji ispisa, postaju konkurentniji, a poslovi profitabilniji.
Kako bi korisnicima unaprijedila produktivnost i profitabilnost, tehnologija HP Scitex okuplja nekoliko opcija koje omogućuju pravovremenu reakciju na većinu situacija koje se mogu dogoditi tijekom proizvodnje.
Primjerice, automatska kalibracija omogućuje operateru održavanje razine produktivnosti, kvalitete te uštedu vremena, a time i novca. Opcija HP Scitex Print Care je proaktivni plan održavanja s automatskim dijagnosticiranjem koji upozorava korisnika na segmente koji zahtijevaju određeni stupanj nadzora i održavanja stroja. Takav sustav osigurava korisniku nesmetan i bezbrižan rad stroja.
Izvor: HP
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: