Časopis Ambalaža - broj 2, lipanj 2013.

Sažeci

Intervju

Treninzi i edukacija su glavni trend u ambalažnoj industriji

FEST.A CROPAK 2013

Održana FEST.A CROPAK 2013

Pregled dobitnika CROPAK

Naša ambalaža je ambalaža s pričom

REGPAK 2013

REGPAK je došao u pravom trenutku

U riječi i slici

U godini jubileja radionica proširena na regiju

Info svijet

Info regija

Info Hrvatska

Ambalaža u Hrvatskoj

Tihomir Premužak, direktor Vetropack Straže, predaje simboličnu dvijemilijarditu bocu gosp. Zoppasu, vlasniku San Benedetta

Dvijemilijardita boca za talijanski San Benedetto

Odavno smo naučili da se poslovi sklapaju iz interesa. No povijest i sadašnjost koju Vetropack Straža tvornica stakla dijeli s talijanskim kupcem San Benedettom svjedoči da su ipak ljudi i njihovi međusobni odnosi presudan faktor u donošenju poslovnih odluka i izboru poslovnih partnera.

Ambalažni materijali

Materijali i predmeti koji dolaze u neposredan dodir s hranom

Limenka je sigurna i moderna ambalaža

Metalna ambalaža za prehrambenu industriju – trendovi i održivost

Ambalaža ima značajnu ulogu u očuvanju kvalitete i sigurnosti prehrambenih proizvoda koji se isporučuju kupcima, kao i u utjecaju na okoliš te u razvoju mnogih industrijskih grana. Druga polovica prošlog stoljeća obilježena je brzim razvojem metalne ambalaže.

Ambalaža i okoliš

d2w oxo – biorazgradive tehnologije predstavljaju put u budućnost

Plastika je lagana, fleksibilna, jaka, izdržljiva, nepropusna na vlagu, pogodna je za reciklažu, ali slučajno ili namjerno, dio plastike uvijek će pronaći način da dospije u okoliš predstavljajući “trn u oku” i nanoseći direktnu štetu.

Ekonomična i pouzdana rješenja

Gospodarenje ambalažnim otpadom – ulazak u EU

Tvrtka Interseroh d.o.o. dio je njemačke Alba Grupe koju čine brendovi Interseroh i Alba, i koja predstavlja jednu od 10 najvećih svjetskih grupacija u industriji gospodarenja otpadom, recikliranja i opskrbom sirovinama.

Zdrava poslovna filozofija – osnova uspješnog poslovanja

I pored značajnih otežavajućih faktora, kao što su loša ekonomska situacija, smanjena ulaganja u zaštitu okoliša, nesavršenost zakonskog okvira koji u Srbiji, kao uostalom i u cijeloj regiji, otežavaju unaprjeđenje sustava upravljanja ambalažnim otpadom, rezultati koji su u tom području postignuti vrijedni su pažnje.

Strojevi, uređaji, oprema

HP Scitex FB 10000 – londonska premijera

Na nedavno završenom sajmu FESPA u Londonu HP je predstavio Scitex FB10000 Industrial Press s novorazvijenom HP Scitex High Dynamic Range (HDR) tehnologijom ispisa.

Accubraille GT – kvaliteta dokazana diljem svijeta

Brailleovo pismo na ambalaži farmaceutskih proizvoda obveza je u Europi od 2005. godine. U godinama koje su slijedile velik broj proizvođača ambalaže promijenio je način izrade Braillea – mijenjajući aplikaciju s vremenski dugotrajne i skupe izrade na štanci, na rotacijski sustav na ljepilici.

Kodak Flexcel NX

Nakon četiri godine testiranja, prodaje i implementacije Kodak Flexcel NX sustava na regionalnom tržištu, želimo podijeliti s vama činjenice i iskustva o kvaliteti i dobrobiti koje taj sustav donosi. Razlog tomu je što u grafičkoj branši nedostaje dijeljenje informacija i iskustava o bilo kojoj tehnološkoj temi uopće. Doista se trudimo to promijeniti i dati što je moguće više informacija svim grafičarima, a ne samo našim kupcima, kako bi nam svima bilo bolje.

Hrvatska burza otpada

Slikovni rječnik

Pregled sajmova i izložbi

Naslovnice

Vajo sve ca duro