d PRINT 2014 - program i prezentacije


PROGRAM I PREZENTACIJE:

9:00 - 10:00  PRIJEM SUDIONIKA

10:00 - 11:45

 • Uvodno obraćanje organizatora
  Drena Milijević, Institut za ambalažu i tiskarstvo Tectus - IatT, Hrvatska
 • Grafička industrija u doba značajnih promjena – sinergija tiska i digitalnih medija
  Nekadašnja čvrsta pozicija tiskanih medija uvelike se promijenila. Kako tiskane medije percipiraju današnji korisnici; koje su još uvijek prednosti tiska; utjecaj tiska na okoliš; moguća rješenja za tisak u budućnosti u današnjem promjenjivom svijetu medija i sveprisutne digitalizacije...
  Beatrice Klose, European Federation for Print and Digital Communication - Intergraf, Belgija
 • Važno je biti netipičan!
  Tiskarska industrija danas se susreće s nizom prepreka kada se radi o razvoju poslovanja. Kako zadovoljiti sve veće i specifičnije potrebe klijenata i biti netipičan u "digitalnom" informatizirano-automatiziranom poslovanju te kako se izdvojiti u smislu konkurentnosti, učinkovitosti i selektivnog praćenja trendova? Koji su glavni faktori kvalitete poslovanja i troškovi u odnosu na krajnju profitabilnost (kako i na čemu štedjeti), koju su to specifični integrirani poslovni sustavi u grafičkoj industriji (kako biti učinkovit), što donosi informatizacija i digitalizacija poslovanja općenito, a posebno u opremi kao osnovnom sredstvu za rad (digitalni strojevi...)...
  Igor Benaković; Poslovna riznica d.o.o. Hrvatska
 • Digitalni tisak u službi njegova veličanstva - BRENDA
  Jeste li razmišljali kako digitalni tisak može unaprijediti Vašu marketinšku kampanju? Uz najbolje primjere upotrebe digitalnog tiska i njegovih specifičnosti u svijetu oglašavanja sigurno Vam neće nedostajati inspiracije. Pogledajte kako to rade najveći domaći i svjetski brendovi. Poslušajte razmišljanja onih zbog kojih je digitalni tisak i nastao.
  Dean Vranić, Imago reklamna agencija d.o.o., Hrvatska

11:45 - 12:15 PAUZA

12:15 - 13:45

 • HP kao tržišni lider u tisku velikih formata - u teška vremena s najboljom opremom
  HP oprema za tisak velikih formata; HP latex/UV – od print shopa do industrijske proizvodnje – r2r i flat bet rješenja; HP latex – ekološki uz vrhunske performanse – najava novog portfolia; Fortuna Digital – proizvodnja za velika dostignuća – printeri, dorada, softver, savjetovanje, mediji: sve za digitalni tisak velikih formata...
  Vice Stanić, Fortuna Digital d.o.o., Hrvatska; Joerg Peter Kober, HP Scitex, Njemačka; Doru Stoican, HP CEE, Rumunjska
 • Specijalne aplikacije u tisku velikih formata
  Je li vam poznata činjenica da su komponente Vašeg iPhone-a ili prijenosnog računala proizvedene Screenovom opremom? Mnogi nisu svjesni da je ta tvrtka prisutna na različitim grafičkim tržištima, kao što su primjerice, knjige-na-zahtjev, transakcijski materijali, novine, etikete i ambalaža. Najnoviji Screenov plošni pisač velikih formata srednje visoke klase Truepress Jet W3200UV, ispisujući s minimalno 10 prolaza, pruža odličnu kvalitetu tiska pri brzini 85m2/h. Visoka preciznost kapljičnog ispisa omogućava lentikularni tisak u 3D-u i prozirni višeslojni tisak pri većim brzinama, što ih čini komercijalno isplativima. Nema sumnje da je Truepress Jet W3200UV postavio novi standard na tržištu velikih formata; to je izuzetno UV ink jet rješenje za POP (Point-of-Purchase) rješenja, plakate, naljepnice, banere...
  Truepress Jet W3200UV ujedno omogućava isplativu dogradnju za tiskare koje istovremeno žele iznimnu kvalitetu i povećanje produktivnosti..
  Martijn Van den Broek, Screen Europe; MCA PRO d.o.o., Slovenija
 • Grafik.net – kontinuitet za "veliko" - DURST
  Grafik.net je danas najveći i jedini dobavljač opreme i usluga u regiji koji već 13 godina nudi cjelokupno rješenje za grafičku industriju. Svojim proizvodima pokriva sve najveće tehnike tiska, a osim proizvoda, servisa i repromaterijala, nudi i savjetovanje za unaprjeđenje proizvodnje i standardizaciju. Grafik.net je partner, savjetnik i donositelj inovativnih tehnologija i rješenja kontinuiranim praćenjem trendova u industriji i vlastitim usavršavanjem, kako bi pomogao svojim partnerima u dobrom poslovanju. Snagu i kvalitetu Grafik.neta potvrdio je i Durst, jedan od najznačajnijih proizvođača strojeva za digitalni tisak velikog formata, odabravši ga za svog partnera u regiji, čime je ponuda proširena u segmentu brzorastućeg tržišta ispisa velikog formata.
  Dean Tolp, Grafik.net d.o.o., Hrvatska

13:45 - 14:45 RUČAK

14:45 - 16:45

 • Nove mogućnosti Canonovih rješenja velikih formata
  Canon nudi niz poslovnih proizvoda i profesionalnih usluga kojima je cilj korisnicima olakšati prijelaz na nove usluge digitalnog tiska ili pak djelovanje u smjeru unaprjeđenja poslovnih performansi. Na temelju najnovijih istraživanja tiskarske industrije usmjerenih na korisnike bit će definirani bitni trendovi koji će korisnicima olakšati donošenje odgovarajućih odluka o vlastitoj budućnosti, predviđanje potreba klijenata i učinkovitije poslovanje. Predstavit će se rješenja koja pružaju beskompromisnu kvalitetu, produktivnost i pouzdanost na području ispisa velikog formata, a također i mogućnosti tiska na ambalažu.
  Rob Koenen, Oleksandr Makovsky; Canon CEE GmbH
 • XEIKON – sve veće mogućnosti digitalnog tiska u ambalaži
  Na području ambalaže svaki dan se pojavljuju sve veći zahtjevi za fleksibilnošću i vrlo brzim odzivnim vremenom. Velike industrije postavljaju pred proizvođače ambalaže sve veće zahtjeve za kratkim rokovima proizvodnje, a jedino digitalni tisak može odgovoriti na sve to. Xeikon je prvi pravi profesionalni digitalni tiskarski stroj punog B2 formata, što mu daje veliku prednost pred konkurencijom. Velikim kapacitetom tiska i neprekidnom automatskom kontrolom kvalitete može bez problema konkurirati konvencionalnim tiskarskim tehnikama, a ujedno može tiskati na velik broj različitih materijala. S druge strane, Xeikon nudi, kao i svi drugi digitalni tiskarski strojevi, mogućnost tiskanja promjenjivih podataka (barkodovi, numeracija i slično), što postaje jedna od nepogrešivih opcija u ambalaži. Može li se ambalaža tiskana na Xeikonu primjenjivati za prehrambene proizvode? Kakav je utjecaj tih tonera na okoliš?
  Andrej Štrus, Xeikon Austria GmbH 
 • FUJIFILM – Value from Innovation: Moć ink jeta u komercijalnom tisku, Sign&Display sektoru i ambalažnoj industriji
  Graphic Center Zagreb, kao članica Symbol Grupe te kao regionalni distributer Fujifilm strojeva za digitalni tisak velikih formata, predstavit će najnovija Fujifilmova ink jet rješenja za ispis razvijena za potrebe različitih tržišta i različitih aplikacija poput konvencionalnog ofseta i komercijalnog ispisa, sign i POS/POP tiska, ali i ambalažne industrije.
  Fujifilm razumije ink jet ispis! Da je tome tako, govori podatak da su još prije 15 godina na tržište plasirali prvi plošni sustav za ink jet tisak velikih formata, da trenutačno nude najuspješniji stroj za digitalni ink jet tisak B2 formata, te da su njihove tinte i tehnologije ispisnih glava u fokusu interesa.
  No, nažalost, još uvijek postoje mnoge zablude koje sprječavaju ljude da razumiju moć ink jeta i onoga što on može učiniti za poslovanje. A zablude su ništa drugo doli propuštene prilike i izgubljeni prihod. I stoga ništa ne propuštajte!
  Fujifilm predstavlja ultrakvalitetne komercijalne digitalne ink jet inovacije, rješenja za UV ispis naljepnica, UV printere za ispis malih i srednje velikih formata te industrijski high-end portfelj za ultraširoki format i plošni UV tisak.
  Zoltán Kelemen, Sericol Hungary Ltd., Regional Sales Manager - Wide Format Digital FUJIFILM

17:00 - 17:45 Meet the Buyers forum
Forum Meet the Buyers ponovno Vam nudi jedinstvenu priliku da rezervirate termin i razgovarate izravno s najvećim autoritetima na području digitalnog tiska, bez pritiska svojstvenog velikim sajmovima. Potražite odgovore prisutnih stručnjaka na svoja pitanja, bez obzira tiču li se ona tehničke specifikacije strojeva, opravdanosti ulaganja ili najboljih praksi koje su stekli svojim dugogodišnjim iskustvom.

 

Povežite se s kolegama iz struke
Unatoč modernim tehnologijama i sve bržoj i raširenijoj komunikaciji među pojedincima i kompanijama, susret licem u lice i dalje ostaje neprikosnoveni preduvjet za uspješnu suradnju.
d PRINT Vam pruža jedinstvenu priliku stvoriti nove i učvrstiti postojeće poslovne kontakte, razmijeniti mišljenja s kolegama iz struke i sinergijski djelovati u kreiranju novih ideja za razvoj poslovanja. Pridružite nam se i saznajte tko se diže, tko pada, tko bori za opstanak, a tko kupuje nove strojeve kako bi zadovoljio potražnju. I, što je još i važnije, koji su razlozi za sve to.

Cilj skupa je predstavljanje mogućnosti i aplikacija digitalnog tiska kao temelja za razvoj poslovanja te najsuvremenijih tehničko-tehnoloških mogućnosti svjetskih proizvođača strojeva, uređaja i opreme u području digitalnog tiska grafičkih proizvoda i ambalaže.

Skup je namijenjen pružateljima usluga tiska (vlasnici tiskara, tiskari, zaposlenici u pripremi, odjeli prodaje i razvoja novih usluga), korisnicima tiskarskih usluga, marketinškim agencijama, proizvođačima i korisnicima ambalaže iz Hrvatske i regije.

 

 


INFORMACIJE:
TECTUS d.o.o., Radnička cesta 48, 10 000 Zagreb, HR-AB-01-080052025
Tel.: +385 1 60 62 884 • Fax: +385 1 60 62 889 • E-mail: ambalaza@ambalaza.hr
Kontakt osoba: Tihana Lešić