Pro Carton predstavio finaliste za najbolju kartonsku ambalažu


Dobitnici ovogodišnjih, 17. po redu Pro Carton/ECMA nagrada za najbolju kartonsku ambalažu u Europi, bit će predstavljeni 19. rujna u Dubrovniku, u sklopu ECMA kongresa.

ECMA je europsko udruženje proizvođača kartona i kartonske ambalaže, a jedan od glavnih ciljeva je promovirati prednosti korištenja kartona i kartonske ambalaže kako vlasnicima brendova i dizajnerima, tako i medijima i ostalim ciljanim skupinama kao ambalažu koja je ekonomski i ekološka prihvatljiva.

Kako ističu organizatori, zanimanje za nove ideje vezane uz karton i kartonsku ambalažu sve je veće, o čemu najbolje govori podatak da gotovo trećina od ukupnog broja prijavljenih tvrtki na natječaju sudjeluje prvi put. Ove godine 33 finalista borit će se za nagrade u osam kategorija, a među pobjednicima će se izabrati i ukupni dobitnici nagrade za najbolju ambalažu (Carton of the Year), za najinovativniju ambalažu te za održivost.
Prijavljenu ambalažu i ove je godine ocjenjivao stručni ocjenjivački sud kojim je predsjedao Satkar Gidda iz londonske tvrtke SiebertHead. U radu su mu se pridružili i predstavnici velikih brandova: Wilfried Duivenvoorden iz Unilevera, Anne Harding iz Marks & Spencera i Stan Akkermans iz Marsa.

Najimpresivniji ove godine, kao je istaknuo Satkar Gidda, bili su brojni dosljedni koncepti s aspekta prodaje. "Vidjeli smo brojna cjelovita integrirana rješenja u kojima su glavne karakteristike proizvoda prenesene kroz ambalažu, što je savršena pomoć koja dodatno komunicira o vrijednosti i kvaliteti brenda. To je način razmišljanja koji je iznad same ambalaže. To je razina holističkog brendiranja koja uistinu pokazuje što ambalaža može učiniti za brend", rekao je Satkar Gidda.

Nagrađena ambalaža, kao i svi finalisti, svojevrsnu turneju nastavit će i nakon Dubrovnika – u sklopu road showa bit će predstavljeni na različitim sajmovima i manifestacijama diljem Europe. Tako će, između ostalog, biti i na predstojećem Interpacku.
Datum objave: 23.8.2013., 8:33