Nakon 2016. godine, Drupa svake tri godine

Drupa, vodeći svjetski sajam ispisnih i cross-media rješenja, nakon idućeg izdanja koje će biti od 31. 5. do 10. 6. 2016. godine, promijenit će ciklus održavanja na svake tri godine. Odluku je donio Upravni odbor Drupe na sastanku održanom 10. veljače u Düsseldorfu.

"Pod utjecajem interneta i digitalnih tehnologija cijeli proces tiska radikalno se promijenio, a nove aplikacije i rješenja otvaraju i razvijaju nova područja poslovanja. U isto vrijeme, fokus se sve više stavlja na inovativne tehnologije, kao što su 3D tisak, tisak elektroničkih krugova i funkcionalni tisak“, objašnjava Claus Bolza-Schünemann, predsjednik Savjetodavnog odbora Drupe i predsjednik Koenig & Bauer Grupe.
"Danas je važnije nego ikad da kupci imaju uvid i pregled stanja najnovijih tehnologija te da ih se potakne na korištenje novih poslovnih modela i rješenja. Drupa je jedini specijaliziran sajam na svijetu koji to nudi i zato će ubuduće to raditi svake tri godine“, dodaje Bolza-Schünemann.
Još jedna pozitivna strana te promjene jest ta što se Drupa neće održati 2020. godine, odnosno iste godine kada i Interpack, najvažniji svjetski sajam za ambalažnu industriju.
Točni datumi Drupe nakon 2016. još nisu definirani, no ono što je sigurno jest da će se održati u tradicionalnom "Drupa mjesecu", dakle u svibnju 2019., 2022. i 2025. godine u Düsseldorfu.
Datum objave: 12.2.2015., 9:33