d PRINT 2015

PREDAVAČI

 

Peter Buttiens magistar je industrijskog inženjerstva i računalne tehnologije, a 2002. godine stekao je i međunarodnu MBA titulu belgijske poslovne škole Vlerick.
Od 1991. do 2007. radio je na poslovima vezanima uz međunarodnu prodaju i marketing za tvrtke kao što su Summagraphics, CADlink, Mutoh i Ergosoft.
Od ožujka 2007. godine radi kao izvršni direktor ESMA-e, Europskog udruženja grafičkih proizvođača sa sjedištem u Belgiji, koje u Europi okuplja dobavljače, tiskare i konzultante.
Tijekom posljednje tri godine koordinira i FP7, CLIP projekt koji financira Europska unija i koji radi na razvoju niza novih vodljivih tinti te CORNET-ov projekt (COllective Research NETworking) POLEOT (Printing of Light Emitting Devices on Textile).
Razvio je i nekoliko strateški važnih partnerskih odnosa sa sajamskim manifestacijama Messe Düsseldorfa (PEPSO - Printed Electronics Products and Solutions), posebice sa sajmovima kao što su Drupa, Glasstec, K, Interpack, ali i s mnogim drugim specijaliziranim sajmovima diljem Europe.
 

 

Daniele Faoro je voditelj razvoja poslovanja i area manager zadužen za područje istočne i srednje Europe u tvrtki Guandong Italija, specijaliziranoj za proizvode vizualnih komunikacija, proizvedenih u Kini, a koji se distribuiraju u cijeloj Europi i Sredozemlju.
Ima veliko iskustvo u razvoju poslovanja u međunarodnoj trgovini, osobito s distributerima i proizvođačima na tržištima u razvoju, zahvaljujući neprestanoj prisutnosti na terenu, u neposrednoj blizini prodajne mreže i kupaca, s ciljem što boljeg razumijevanja i zadovoljavanja potreba tržišta.
Iskustvo je stjecao u međunarodnim tvrtkama kroz prodaju proizvoda i usluga pomoću različitih alata modernog marketinga.

 

 

Hans Huijsing zaposlen je u tvrtki Konica Minolta Business Solutions Europe kao voditelj razvoja poslovanja. Ima bogato iskustvo u području produkcijskog tiska, a s obzirom da taj segment tiska prolazi kroz temeljite promjene, cilj mu je da se korisnicima omogući izgradnja uspješnog poslovanja u tiskovnim, web i mobilnim komunikacijama.
Karijeru vezanu uz produkcijski tisak započeo je radeći za jednog od vodećih dobavljača softvera za ispis varijabilnih podataka, gdje je bio zadužen za prodaju i marketing u cijelom svijetu.
Nakon toga je u tvrtki Xerox Europe radio kao voditelj razvoja tržišta, gdje je inicirao i uspješno implementirao različite programe za podršku prodaji i širenje tržišta diljem Europe.
Na američkom sveučilištu Webster diplomirao je Komunikacije i magistrirao upravljanje poslovanjem.

 

 

Simon Kinder karijeru u Xeroxu započeo je 1988. godine. Od tada je radio na različitim pozicijama, od praćenja prodaje pa sve do direktne prodaje strojeva. Bio je i zastupnik za prodaju softverskih rješenja korisnicima Xerox uređaja te IT menadžer. Trenutačno radi za Xerox MEA (Middle East and Africa) kao konzultant/analitačar za produkcijske boje.

 

 

Hrvoje Kokot je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, gdje je i magistrirao na smjeru Marketing.
Stručnjak je s dugogodišnjim iskustvom u grafičkoj industriji, u kojoj aktivno djeluje od 1991. godine. Suosnivač je Grafo servisa d.o.o., tvrtke koja je u početku pružala usluge servisa za Komori, a kasnije je posao proširen i na prodaju i servis strojeva za ambalažu. Nakon završene edukacije o EU fondovima Hrvoje Kokot djeluje kao savjetnik brojnih tvrtki u području mogućnosti financiranja kroz EU fondove. Suvlasnik je tvrtke Saccus d.o.o. za proizvodnju luksuznih papirnatih vrećica te vanjski suradnik tvrtke Tectus d.o.o.

 

 

Maja Pavelić Opuhač diplomirala je na Visokoj školi za sigurnost s pravom javnosti u Zagrebu te stekla zvanje diplomiranog inženjera sigurnosti.
Predsjednica je nadzornog odbora Hrvatskog društva inženjera.
Trenutačno je zaposlena u Agenciji za komercijalnu sigurnost d.o.o. (AKD) kao samostalni stručnjak zaštite na radu, zaštite od požara i zaštite okoliša. Članica je Europske udruge inženjera sigurnosti te  Udruge hrvatskih menadžera sigurnosti.
 

 

 

Dorin Pitigoi u grafičkoj industriji aktivno djeluje više od 18 godina. Njegov fokus djelovanja najviše je usmjeren na pitanja vezana uz upravljanje bojama, kontrolu procesa tiska, kontrolu kvalitete i standardizaciju. Sudionik je brojnih međunarodnih skupova i konferencija, te organizira brojne seminare i radionice za tiskare, vlasnike brendova i korisnike tiskarskih usluga s ciljem promocije grafičke industrije, podizanja svijesti i podjele vlastitog know-howa.
Kao predsjednik rumunjskog Odbora za grafičku tehnologiju, voditelj je rumunjske delegacije na ISO TC 130 Graphic Technology.
Aktivni je sudionik i u profesionalnim organizacijama kao što Digital Printing Working Group te je član je tehničkog odbora Fogre.

 

 

Mladen Široki diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, na kojem je i magistrirao te obranio doktorsku disertaciju iz područja umjetne inteligencije.
Karijeru je započeo u Institutu za unaprjeđenje proizvodnje tvrtke Rade Končar, Od 1988. do 1997. radi kao asistent na Zavodu za automatizaciju Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Od 2011. godine direktor je tvrtke ZINA d.o.o.
Uža specijalnost i interes su mu pisači velikog formata, oprema i potrošni materijal za grafičku pripremu i digitalni tisak te kontrola kvalitete tiska.
Posjeduje više certifikata za uspješno obavljeno tehničko i prodajno školovanje, uključujući i one renomiranih tvrtki kao što su: AGFA, Epson, EFI, Fogra, X Rite i druge.

 

 

Andrej Štrus diplomirao je na Grafičkom fakultetu u Zagrebu. Od 1991. godine zastupnik je različitih inozemnih tvrtki za prodaju grafičke opreme (posljednjih 20 godina opreme za digitalni tisak i CTP sustave za osvjetljavanje konvencionalnih ofsetnih ploča). Više od deset godina predavao je predmet Dorada ambalaže na Grafičkoj tehničkoj školi u Ljubljani.
Sudjelovao je na uvođenju nove tehnologije profesionalnih digitalnih tiskarskih strojeva na području Hrvatske (1994.) i Slovenije (1995.). Održao je niz predavanja u sklopu različitih seminara i konferencija.

 

 

Igor Zjakić prvi je magistar znanosti grafičke tehnologije u Hrvatskoj. U siječnju 2005. godine doktorira na katedri Tisak na Grafičkom fakultetu s temom: "Optimalizacija sustava rasterske reprodukcije u tisku".
Od 1993. godine radi u tiskari Graf kao direktor, zatim u tiskari AKD kao voditelj pogona i kontrolor tehnološkog procesa te kao direktor tiskare. Sudjelovao je u projektu izrade nove hrvatske putovnice i ostalih zaštićenih dokumenata. Prije dolaska na Fakultet radio je kao menadžer za tiskarske sustave u tvrtki Xerox. Od 2001. godine radi na Grafičkom fakultetu gdje je postao docent na katedri Tisak te je nositelj nekoliko predmeta: Glavne tehnike tiska, Upravljanje ofsetnim tiskom, Tehničko uređivanje i vođenje naklade, Poslovni i zaštitni tisak, Quality Management in Printing (na engleskom jeziku), te na doktorskom studiju: Napredni tiskarski sustavi i Rasterski elementi u tisku.
Do danas je objavio više od 70 znanstvenih i stručnih radova iz Grafičke tehnologije, te je sudjelovao na mnogim međunarodnim i domaćim znanstvenim i stručnim konferencijama.
Tijekom desetogodišnjeg iskustva u gospodarstvu završio je nekoliko tečajeva vezanih uz grafičku tehnologiju i menadžment u Zurichu, Londonu i Budimpešti.
Već nekoliko godina sudjeluje u radu znanstveno-stručnog simpozija Blaž Baromić kao član Programskog i Organizacijskog odbora. Također je član Programskog odbora međunarodne konferencije DAAAM sa sjedištem u Beču, gdje je voditelj dijela Grafička tehnologija. Savjetnik je za kvalitetu novinskog tiska pri njemačkoj organizaciji IFRA te voditelj projekta Sincol, vezanog uz standardizaciju novinskog tiska u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi. Predsjednik je Hrvatskog društva grafičara.
Godine 2006. postao je stalni sudski vještak za grafičku industriju u Republici Hrvatskoj. Autor je udžbenika iz područja grafičke tehnologije i dizajna: "Upravljanje kvalitetom ofsetnog tiska", "Kolorimetrija u multimedijskim sustavima" i "Psihologija boja". Godine 2010. dobio je nagradu od IBC Cambridge, UK, za jednog od 100 najboljih predavača u svijetu.