Xerox slavi 75 godina od postanka xerografije

Zapisan podebljanim slovima na stakalcu, stajao je natpis: 10-22-38 Astoria. Natpis je možda bio mutan, ali bio je tamo. Bila je to prva svjetska xerografska kopija.

Ove godine obilježava se 75. godišnjica prve xerografske slike koju je osmislio Chester Carlson u iznajmljenoj sobi u Queensu, u New Yorku. Taj skroman izum dovest će do osnivanja Xerox Corporationa i rođenja te industrije. Čak i danas, proces xerografije još je u srcu mnogih pisača i uređaja za kopiranje diljem svijeta.

U počast njegovoj znatiželjnoj prirodi i izuzetnom izumu koji je zaista promijenio način na koji se posluje, tijekom listopada Xerox promovira i slavi inovacije i njihovu ulogu u povijesti i budućnosti kompanije. Tijekom sljedeće godine Xerox će biti angažiran u nizu aktivnosti, slaveći i zamišljajući budućnost kroz unutrašnju mrežu, web-chatove i socijalne mreže.
"Sada je vrijeme kad mnoge tvrtke gledaju unatrag, i mi ćemo također, ali samo na trenutak. U pravom središtu našeg slavlja je budućnost te kako će Xerox nastaviti olakšavati posao“, rekla je Ursula Burns, Xerox CEO i predsjednica Uprave. "Zato je tema naše obljetnice 'Sljedećih 75'."

Carlsonova vizija u vrijeme njegova eksperimenta u Astoriji bila je učiniti zaposlenike u uredima produktivnijima, a uredski posao olakšati i učiniti manje monotonim.
Datum objave: 21.10.2013., 15:42




Vezane novosti