Odabrano šest najboljih radova SKR CROPAK 2013

Nakon pet tjedana marljivog rada 81 studenta s četiri visokoškolske institucije iz Hrvatske i jedne iz BiH, 5. Studentska kreativna radionica CROPAK 2013, u organizaciji tvrtke Tectus d.o.o., Instituta za ambalažu i tiskarstvo Tectus – IatT te stručnog časopisa Ambalaža/REGprint, privodi se kraju.
Prošlog je tjedna odabrano šest najboljih rješenja ovogodišnjeg zadataka – redizajn etikete i staklene boce mineralne vode Vitinka, proizvođača Vitinka a.d., Kozluk, RS, BiH.

Odabrati šest najboljih nije bio nimalo lak zadatak jer je na ocjenjivanje pristigao 41 rad.
Pobjedničko rješenje bit će proglašeno 13. svibnja na svečanosti u tvornici stakla Vetropack Straža d.d. u Humu na Sutli. Tom će prilikom studenti imati priliku i obići tvornicu stakla te uživo vidjeti proces proizvodnje staklene ambalaže.

U procesu odabira najboljeg rješenja, sve do 6. svibnja u ponoć, mogu sudjelovati svi koji posjete Facebook stranicu Vitinka Kozluk te od šest, odnosno deset ponuđenih rješenja (četiri rješenja napravljena su u varijanti bijelog i zelenog stakla) izberu ono koje smatraju najuspješnijim. 

Pobjednički rad bit će predstavljen i na ovogodišnjem festivalu ambalaže FEST.A CROPAK, koji se 13. i 14. lipnja 2013. održava u hotelu Kralj u Donjem Kraljevcu, a ogledat će se i na svjetskom natječaju WorldStar Student – International Packaging Design Student Competition, u organizaciji Svjetske organizacije za ambalažu – WPO, čiji je član hrvatski Institut za ambalažu i tiskarstvo Tectus – IatT.

Studentska kreativna radionica CROPAK studentima pruža brojne prednosti koje im mogu poslužiti kao odskočna daska u svijet profesionalnog dizajna, a potpis redizajna stvarnog proizvoda prisutnog na tržištu predstavlja neprocjenjivu referencu i temelj za izgradnju daljnje karijere.

Finalisti SKR CROPAK 2013:

1. Franković Adi - Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci;
   Mentor: Aljoša Brajdić
2. Kovačić Stela, Kelemenić Zlatko - Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu;
   Mentor: Jesenka Pibernik
3. Moharić Nino, Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci;
    Mentor: Aljoša Brajdić
4. Udovičić Mladen, Studij dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu - samostalna grupa studenata;
    Mentor: Dean Vranić
5. Vučemilović Mia, Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci;
    Mentor: Aljoša Brajdić
6. Vučković Mea - Rad 2, Visoka škola tržišnih komunkacija Agora, Zagreb;
    Mentor: Mario Petrak
Datum objave: 26.4.2013., 12:48