Dunapack ulaže 5,7 milijuna eura u tvornicu u Mađarskoj

Ukupnim ulaganjem od 5,7 milijuna eura tvrtka Dunapack sa sjedištem u Budimpešti planira modernizirati strojeve i infrastrukturu u svojoj tvornici Dunapack Nyíregyháza u Mađarskoj, s ciljem unaprjeđenja kvalitete proizvodnje i fleksibilnosti, te povećanja produktivnosti i proizvodnih kapaciteta.

Ulaganja će omogućiti zamjenu i modernizaciju značajnog dijela strojeva, a sve bi trebalo završiti do kraja 2014. To ulaganje odražava snažnu predanost Prinzhorn Holdinga svojoj mađarskoj podružnici. Naime, u razdoblju od 2006. do 2010. Prinzhorn Holding uložio je ukupno 280 milijuna eura u Mađarskoj, prije svega u izgradnju nove tvornice papira u Dunaújváros. Daljnje ulaganje u iznosu od 220 milijuna eura planirano je za razdoblje do 2015. godine.

Investicijski projekt u Nyíregyházu omogućen je, između ostalog, i zahvaljujući nepovratnim subvencijama Europske unije za mađarsku regiju Sjeveroistok, koje će pokriti 50 % ulaganja.
"Snaga Dunapacka ogleda se u visokokvalitetnim standardima, inovativnom portfelju proizvoda s rješenjima koja ispunjavaju sve zahtjeve klijenata te održivom proizvodnom procesu temeljenom na 100 % recikliranom papiru kao sirovini za sve naše ambalažne proizvode", kazao je Alexander Enzenberg, glavni direktor Sektora ambalaže u Dunapacku.
Modernizacija će, između ostalog, uključivati i nabavku novog stroja za pakiranje, novog uređaja za ispis, kao i modernizaciju na području fleksotiska te poboljšanja vezana uz izradu kutija.
Datum objave: 8.11.2013., 14:18