« Povratak na sadržaj Broj 2 | Godina 2017

Océ Colorado 1640 – nova zvijezda Canona

Canon Europe, renomirani svjetski dobavljač foto i ispisnih rješenja, u svibnju je zaključio još jedan iznimno uspješan nastup na sajmu FESPA NA KOJEM JE glavna zvijezda bio Océ Colorado 1640.
U sklopu ovogodišnjeg sajma FESPA, jednog od vodećih svjetskih sajmova specijaliziranih za digitalni tisak širokog formata, sitotisak te tisak na tekstil, održanog u Hamburgu od 8. do 12. svibnja, Canon je europskom tržištu premijerno predstavio novi stroj Océ Colorado 1640 koji donosi revoluciju na području visokokvalitetnog tiska na materijale iz role. Canon je također proslavio i desetljeće inovacija na području tiska širokog formata, obilježavajući desetu godišnjicu serije Océ Arizona. Novi Océ Colorado 1640, utemeljen na Canonovoj UVgel tehnologiji, bio je jedna od digitalnih inovacijskih zvijezda čitavog događanja. Svakog sata održavale su se prezentacije koje su privlačile mnoštvo zainteresiranih, a primljene su i brojne narudžbe od tvrtki za izradu natpisa i grafičkih studija iz Europe, Afrike, Sjeverne Afrike i Bliskog istoka. Tijekom deset godina tehnologija Océ Arizona stekla je brojne poklonike u branši i osvojila 50 prestižnih nagrada istraživačkih organizacija, stručnih udruženja te izdavača koji prate tu industriju. Na sajmu FESPA komercijalno je predstavljeno rješenje Océ Auto Pilot koje automatizira rezanje materijala otisnutih bilo kojim uređajem uključujući linije Océ Arizona i Océ Colorado 1640 na stolu za rezanje Océ ProCut. Rezultat je mjerljivo povećanje produktivnosti te minimalna potreba za intervencijama rukovatelja prilikom završne obrade otisnutih materijala. Océ Auto Pilot čita registracijske oznake na otisnutim materijalima pomoću slikovne tehnologije Canon EOS. Uređaj montiran na stropu zatim izdaje naredbu softveru Océ ProCut da pokrene željeni postupak završne obrade prema točnim specifikacijama svakog pojedinog zadatka na stolu za rezanje. Océ Auto Pilot Canon je razvio u suradnji s tvrtkom Zünd Skandinavien. Na sajmu FESPA 2017 Océ Auto Pilot prezentiran je na štandu kroz stvarne završne obrade pomoću materijala otisnutih uređajima Arizona 6170 XTS i Arizona 1280 GT.

Spoj vrhunskih performansi
“Znali smo da će ovo biti jedan od značajnijih Canonovih nastupa na sajmu FESPA, ali smo svejedno ugodno iznenađeni reakcijom tržišta na Océ Colorado te kako je serija produbila reputaciju tvrtke Canon kada se radi o inovacijama u području tiska širokog formata. Tijekom sajma probili smo sve ciljeve koje smo zacrtali, i to u cijelom portfelju. Samo dva mjeseca nakon predstavljanja, imamo stotinu narudžbi od kupaca iz 17 država. Time je još jednom do izražaja došla njegova izvanredna kombinacija produktivnosti, kvalitete, svestranosti medija i niskih troškova vlasništva”, kazao je po završetku sajma Mark Lawn, direktor grupe za grafiku i komunikacije u tvrtki Canon Europe. Osim rekordnog prodajnog uspjeha proizvoda Océ Colorado, Océ Arizona, Océ ProCut i imagePROGRAF, pažnju posjetitelja privukli su i produkcijski fotopisač DreamLabo te digitalni produkcijski tiskarski stroj imagePRESS, namijenjen za tisak na pojedinačne arke. Za zadnja dva spomenuta stroja također je primljen znatan broj narudžbi, čime je još jednom postalo jasno da pružatelji usluga ispisa žele otključati nove izvore prihoda prelaskom na alternativne formate i proizvode.

     
 

Océ Colorado 1640 oduševio korisnike

Océ Colorado 1640 oduševio korisnike
Zvijezda Canonova nastupa na sajmu FESPA 2017 svakako je bio je je novi Océ Colorado 1640, Canonov prvi proizvod utemeljen na UVgel tehnologiji.
Potražnja za novim 64-inčnim strojem širokog formata za materijale iz role već je velika – kupci iz regije EMEA u osam tjedana, otkad je početkom ožujka stroj globalno premijerno predstavljen, naručili su 30 sustava. Prvi val narudžbi stigao je uglavnom putem tvrtki za izravnu prodaju podružnice Canon Europe te od etabliranih pružatelja usluga ispisa velikog formata (PSP-ova). Prvi korisnici stroja Océ Colorado, od kojih su mnogi aktualni korisnici plošnih tiskarskih strojeva Océ Arizona, uglavnom su veliki i etablirani proizvođači natpisa i znakova.
Komentirajući prvotni odaziv na predstavljanje stroja Océ Colorado, Mark Lawn rekao je kako su u Canonu iznimno uzbuđeni zbog utjecaja koji će tehnologija Canon UVgel imati na sektor proizvodnje znakova i natpisa te da su oduševljeni reakcijom tržišta. Produktivnost, kvaliteta, svestranost medija i niski troškovi rada stroja pokazali su se vrlo privlačnima proizvođačima natpisa i druge grafike velikog formata. “Pružatelji usluga tiska, koji su odmah odlučili uložiti u novu tehnologiju, posve su uvjereni u mogućnosti stroja Océ Colorado 1640 i prednosti tehnologije Canon UVgel za svoje poslovanje”, kazao je Lawn
Océ Colorado 1640 komercijalno je dostupan od 8. svibnja 2017. Uz njega se nudi tisak na više od 100 vrsta medija koje je Stručni centar za potrošni materijal za uređaje Océ već testirao, a sve to omogućuje Uvgel, jedna od ključnih značajki tehnologije.
 
     

EDP-ova nagrada za tehnologiju
Tijekom sajma FESPA 2017 Océ Colorado 1640 osvojio je i prestižnu tehnološku nagradu udruženja EDP (European Digital Press Association – Europsko udruženje novinara digitalnih medija) u kategoriji pisača na materijale iz role do 170 cm. Tehnički odbor organizacije EDP ovako je obrazložio nagradu: “Sve postojeće tehnologije imaju svoje vlastite prednosti, ali i ograničenja. Océ Colorado nudi produktivnost i izuzetnu kvalitetu otiska na velikom broju medija. Taj će uređaj možda čak i unijeti revoluciju u 1,6-metarski segment, pružajući veću brzinu i niže troškove otiska zahvaljujući svom jedinstvenom konceptu. Océ Colorado pokazuje u kojem smjeru je moguće ići kada je riječ o vjernom otisku uz pomoć tehnologije tintnog (ink jet) ispisa.”
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: