« Povratak na sadržaj Broj 4 | Godina 2016

Korisnici sjajno prihvatili OcéVarioPrint i300

Canonov Océ VarioPrint i300 razuvjerio je sve one koji su bili skeptični u pogledu ink jet tehnologija. Kvaliteta izlaznih dokumenata pokazuje da je ink jet istinska konkurencije ofsetu u sličnim primjenama, uzA sve dodatne prednosti brze ink jet produkcije s integriranom završnom obradom.
Predstavljanjem nove mogućnosti ColorGripa, profesionalnog ink jet pisača na arke Océ VarioPrint i300, jedan od vodećih svjetskih dobavljač ispisnih rješenja - tvrtka Canon, ponovno oblikuje očekivanja povezana s kvalitetom tiska mogućom kod ink jet tehnologija u zahtjevnim grafičkim primjenama kao što su knjige, časopisi i katalozi.
“Pružatelji usluga tiska koji su izbliza vidjeli rezultat ispisa stroja VarioPrint i300 impresionirani su kvalitetom dokumenata koji izlaze iz tog profesionalnog ink jet pisača na arke. Uz dodatak mogućnosti ColorGripa, ovaj je pisač u mogućnosti proizvesti izvanredne grafičke umjetničke radove kao što su knjige i časopisi, a istovremeno i dalje nudi produkcijsko rješenje za visokokvalitetne materijale za izravni marketing”, ističe Walter Young, voditelj proizvoda za VarioPrint i300 u tvrtki Canon.
“Mnogi kupci nisu vjerovali da ink jet pisač može odgovarati njihovim potrebama sve dok nisu vidjeli naš na djelu. Čak i oni koji su prije bili skeptični u pogledu ink jet tehnologija sada su mogli vidjeti kvalitetu izlaznih dokumenata kao istinske konkurencije ofsetu u sličnim primjenama, no uz sve dodatne prednosti brze ink jet produkcije s integriranom završnom obradom”, dodaje Young.

Narudžbe sa svih strana
Na ovogodišnjoj Drupi prvi je put međunarodnoj publici javno predstavljen pisač VarioPrint i300. Predstavljanje na Drupi uslijedilo je nakon predstavljanja na odabranim tržištima od proljeća 2015. godine. Od tada se čak 13 kupaca predbilježilo za njegovu kupnju, proširujući tako instalacijsku bazu te revolucionarne tehnologije na nove države i tvrtke koje proizvode visokokvalitetne uratke iz područja grafičke umjetnosti.
Njemačkoj tvrtki specijaliziranoj za izravni marketing, Borek Media GmbH, VarioPrint i300 prvo je ulaganje u ink jet pisače. “Kada smo prije 4 godine posjetili Drupu ink jet tehnologija još nije dosegnula razinu kvalitete s kojom bismo mirne duše mogli izaći pred klijente i zadovoljiti njihove potrebe. Kada smo prvi put vidjeli novi Océ VarioPrint i300 početkom 2015., postalo nam je jasno da je ink jet naš budući smjer. Godinu dana kasnije, nakon detaljnih razgovora s našim korisnicima, kako bismo utvrdili kako ink jet pisač može njima dodati vrijednost te s Canonom da bismo razumjeli kako pomoću novog pisača možemo razviti svoje poslovanje, shvatili smo da je kucnuo čas da poduzmemo taj korak”, kaže Henning Borek, vlasnik tvrtke.
Ink jet pisači spremni su uhvatiti se u koštac s ofsetom na uistinu raznolikom području visokokvalitetnih komercijalnih tiskarskih proizvoda
Među narudžbama za VarioPrint i300 tijekom Drupe bila je i prva narudžba iz Turske, od tvrtke Uzun Dijital Matbaa iz Ankare. Narudžba norveškog kupca, tvrtke LOS, završit će prvom instalacijom u nordijskoj regiji. Kupci iz Nizozemske i Njemačke, dosad najuspješnijih tržišta za VarioPrint i300, naručili su još šest strojeva, dok je tvrtka Signature Gifts postala drugi korisnik iz Velike Britanije koji se odlučio za taj uređaj.

Revolucionarni koncept
“Kada smo početkom 2015. godine predstavili VarioPrint i300, znali smo da je ink jet pisač s umetanjem listova za ispis na razne medije revolucionarni koncept koji će prerasti u zasebnu kategoriju na tržištu. Mnogi korisnici već osjećaju poslovne prednosti toga što su rano prihvatili ovu tehnologiju. Predstavljanjem mogućnosti ColorGripa i uz dvije nove mogućnosti dorade za izradu brošura i dinamičko bušenje rupa, možemo pružateljima usluga tiska pokazati da je vrijeme ink jet pisača stiglo te da su danas spremni uhvatiti se u koštac s ofsetom na širokom i raznolikom području visokokvalitetnih komercijalnih tiskarskih proizvoda”, komentirao je Peter Wolf, viši direktor za komercijalne pisače i produkcijske CRD-ove u Canonu.

Izvor: Canon Europe
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: