« Povratak na sadržaj Broj 3 | Godina 2015

Pojednostavljen proces pripreme za tisak

Tvrtka Canon predstavila je najnoviju inačicu programskog paketa PRISMAprepare, oznake 6.2. Riječ je o potpuno integriranom programskom paketu za pripremu dokumenata vrste “sve u jednom” koji pojednostavljuje proces pripreme od sastavljanja do produkcije.
PRISMAprepare 6.2 pomaže komercijalnim tiskarama i internim odjelima za tisak da smanje vrijeme potrebno za produkciju, prošire svoje mogućnosti, povećaju produktivnost i smanje operativne troškove. Nova inačica softverskog paketa koji je neovisan o korištenim uređajima osnažuje podršku za korisnike iz internih tiskarskih odjela i proširuje funkcionalnost namijenjenu komercijalnim tiskarama i kopiraonicama iz segmenta grafičkih djelatnosti.

PRISMAprepare sada optimizira produkcijske mogućnosti Canonovih uređaja visoke klase imageRUNNER ADVANCE, potpune serije uređaja Canon VarioPrint i Canon imagePRESS, kao i uređaja iz serije Océ VarioPrint. Softver podržava i razne druge produkcijske uređaje za tisak na pojedinačne listove, crno-bijele i u boji.

Nove značajke

Dograđujući svoj ugled profesionalnog i produktivnog paketa za pripremu, PRISMAprepare 6.2 sada donosi sljedeće nove značajke:

uređivanje sadržaja – ta značajka omogućuje tiskarima da jednostavno izmijene sadržaj dokumenata u zadnji tren, bez potrebe da se dokument šalje natrag klijentu, čime se skraćuje vrijeme potrebno za produkciju.
Korištenjem funkcije uređivanja sadržaja tiskari mogu napraviti manje izmjene i ispravke u tekstu kao što je ispravljanje tipografskih pogrešaka, pomicanje i premještanje grafičkih objekata unutar PDF dokumenata, kao i odabir dijela skenirane slike i njegovo kopiranje i pomicanje unutar dokumenta. Odgovarajući na potrebe specifične za tržište grafičke industrije, ta značajka omogućuje i automatsku simultanu primjenu korekcija boja na više slika, čak i ako se one nalaze na različitim stranicama.

digitalni probni otisak (Soft Proof) – štedeći vrijeme, umanjujući broj pogrešaka i uvećavajući zadovoljstvo kupaca, značajka digitalnog probnog otiska omogućuje tiskarima da korisnicima pošalju točnu digitalnu presliku fizičkog dokumenta koji će se tiskati. Korištenjem te funkcije dokument se priprema za tisak uz odabir ispravnog medija, programiranje stranica i odabir završne obrade. Na kraju se stvara PDF pripremljenog dokumenta i šalje kupcu, koji lako može provjeriti odgovara li svaki detalj njegovim očekivanjima. Ako postoje pogreške, kupac ih može označiti u dokumentu i poslati tiskaru na ispravljanje. Taj proces omogućuje kupcu da brže i praktičnije provjeri predprodukcijske dokumente i smanji potrošnju papira.

PDF okviri – nudeći unaprijeđenu podršku za napust, obrezivanje i rezanje u PDF dokumentima za napredne primjene u grafičkoj industriji, ta značajka omogućuje tiskarima da stvaraju PDF okvire i mijenjaju njihov položaj iz sučelja programa PRISMAprepare. Značajka omogućuje i punjenje područja napusta bojom odabranom uz pomoć birača boja iz sistemske palete ili dokumenta.

izvorna podrška za datoteke – štedeći vrijeme i poboljšavajući produktivnost tiskara, PRISMAprepare 6.2 može otvoriti i tiskati dokumente iz uredskog paketa Microsoft® Office (Word, PowerPoint® i Excel®) bez konverzije. To štedi tiskarima vrijedno vrijeme, omogućujući brže obavljanje posla, a istovremeno optimizira kvalitetu tiska pružajući kontrolu nad postavkama konverzije.
ErnstJan de Bruin, voditelj raz­voja poslovanja proizvoda za Europu i Ve­liku Britaniju (PRISMA Solutions) u tvrtki Canon Europe, ovako je komentirao novu inačicu ovog programskog paketa: “PRISMAprepare već uživa velik ugled na širem tržištu korporativnih reprografskih odjela kao moćno rješenje za pripremu dokumenata koje se jednostavno koristi. Novom inačicom ovog paketa predstavljamo značajke i mogućnosti licenciranja koje odgovaraju na izazove kupaca iz segmenta grafičkih djelatnosti, ali i manjih korporativnih reprografskih odjela, omogućujući im da poboljšaju vrijeme pripreme i fleksibilnost, istovremeno povećavajući produktivnost i kvalitetu otiska. Već i uključivanje značajke digitalnog probnog otiska čini ovaj paket izvrsnom ‘vrijednošću za novac’ budući da daje razinu funkcionalnosti koja je dosad viđena obično samo u skupljim softverskim paketima”.
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: