« Povratak na sadržaj Broj 3 | Godina 2015

Canon imagePress C10000VP

Canon Europe, vodeći svjetski dobavljač slikovnih rješenja, u rujnu ove godine predstavio je novu seriju s vrha svoje ponude digitalnih tiskarskih strojeva – imagePRESS C10000VP, svoj prvi digitalni tiskarski stroj u boji brzine 100 stranica po minuti.
Osmišljena da bi zadovoljila sve veće zahtjeve komercijalnih tiskara i internih odjela za tisak za većim opsegom produkcije bez kompromitiranja kvalitete, serija C10000VP postavlja nove standarde u kvaliteti slike i produktivnosti, donoseći tehnološke inovacije koje poboljšavaju propusnost, osiguravaju pouzdano ujednačene boje i precizniju kontrolu registracije te nude fleksibilno upravljanje ispisnim medijima i fleksibilnu završnu obradu.
Taj novi uređaj s vrha ponude temelji se na dosadašnjem uspjehu uređaja imagePRESS koji su od svog predstavljanja 2006. stekli zavidan ugled izdržljivih produkcijskih tiskarskih strojeva, dokazane pouzdanosti i kvalitete. Do današnjeg dana širom svijeta instalirano je 40 000 tiskarskih uređaja u boji imagePRESS (ta brojka uključuje modele iz serija imagePRESS C1, C1+, C7000VP i C800.). Od toga je širom Europe prodano više od 2000 uređaja iz serije C800 u svega godinu dana od njenog predstavljanja u srpnju 2014. godine. Sve to ukazuje na veliko povjerenje koje tehnologija uređaja imagePRESS uživa među korisnicima. Ulaganjem u Canonovu tehnologiju imagePRESS i usluge podrške tisuće tiskara širom Europe uspješno su proširile svoje poslovanje novim primjenama i povećanjem produktivnosti.
Serija imagePRESS C10000VP nudi nenadmašnu kvalitetu i produktivnost u svom razredu te spaja nove značajke s dokazanom tehnologijom kako bi otvorila vrata kupcima u novom tržišnom segmentu.

Optimalna produktivnost i svestranost
Deklariranom brzinom do 100 otisaka po minuti, bez obzira na specifičnu masu medija za tisak (do maksimalno 350 g/m2), imagePRESS C10000VP zadržava visoku produktivnost čak i kada je riječ o dugotrajnom tisku ili tisku tijekom kojega se koriste različiti mediji, uključujući i posebne medije poput sintetičkih. Toner s tehnologijom Consistently Vivid (CV) nudi unaprijeđenu učinkovitost prijenosa boje i nižu temperaturu učvršćivanja, dajući živopisnu kvalitetu slike čak i na medijima s teksturom. Novi zračni kompresor omogućuje tisak na tanke premazane medije specifične mase od samo 70 g/m2.
ImagePRESS C10000VP dostupan  je svim zainteresiranim kupcima od listopada ove godine

Uređaj je zaista svestran zahvaljujući mogućnostima završne obrade koje uključuju novi profesionalni probijač rupa koji podržava različite vrste medija, kao i novu mogućnost linijskog presavijanja. Izbor digitalnih kontrolera – Canonov PRISMAsync ili novi EFI Fiery FS200 – omogućuje tiskarama da odaberu RIP i kontroler koji odgovaraju njihovu okruženju.

Vrhunska kvaliteta slike i predvidiva ujednačenost boja
imagePRESS C10000VP podiže kvalitetu slike na novu razinu, postavljajući nova mjerila u segmentu uređaja brzine 100 stranica po minuti. Opremljen istim tonerom CV2 i istim laserom s 32 zrake s tehnologijom Vertical Cavity Service Emitting Laser (VCSEL) kao uspješna serija imagePRESS C800, imagePRESS C10000VP nudi razlučivost od 2400x2400 tpi i živopisnu kvalitetu otiska.
Nova jedinica za razvijanje zadržava ujednačenost boja, osiguravajući stabilan otisak čak i kod velikih serija. Tehnologija Multi Density Adjustment dodatno poboljšava ujednačenost boja, omogućujući automatsku korekciju gustoće u stvarnom vremenu, a tu je i linijski spektroskopski senzor koji omogućuje dnevnu kalibraciju boja.
imagePRESS C10000VP pomaže tiskarama da ostvare otisak koji je ispravan već iz prvog pokušaja zahvaljujući sekundarnom prijenosnom pojasu koji poboljšava kontrolu registracije, kao i novoj tehnologiji Simple Registration Control koja im pomaže da povećaju produktivnost brzim i jednostavnijim prilagodbama registracije.
Mark Lawn, europski direktor za segment profesionalnog tiska u tvrtki Canon Europe, ovako je komentirao predstavljanje novog uređaja imagePRESS C10000VP: “Optimiziranje produktivnosti od iznimne je važnosti u svim tiskarama. Stoga im je potrebno rješenje na koje se mogu osloniti, a koje daje izvanrednu kvalitetu slike, predvidljivu ujednačenost boja i preciznu registraciju bez obzira na medij koji se koristi za tisak te bez ugrožavanja brzine. Nova serija imagePRESS C10000VP savršeno odgovara na upravo takve zahtjeve” te dodaje:
“Zahvaljujući Canonovim neprekidnim inovacijama u seriji imagePRESS, ovi uređaji pomogli su kupcima da iskoriste rast tržišta produkcije u boji. Novi model s vrha ponude imagePRESS C10000VP na čelu je impresivnog portfelja i zorno demonstrira Canonovu trajnu predanost ispunjavaju potreba svojih kupaca. Savršen je i za postojeće korisnike čiji je opseg tiska narastao korištenjem serije imagePRESS i koji sada traže kako napraviti sljedeći korak povećanjem produktivnosti tiska u boji visoke kvalitete, ali i za druge tiskare koje žele iskoristiti prednosti promjena na tržištu.”
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: