« Povratak na sadržaj Broj 2 | Godina 2015

Produktivnost, preciznost, jednostavnost

:ACORTA – svestrani rezač

Rezač je u potpunosti automatiziran te podržan i upravljan kroz :Asanti radni tijek koji upravlja rezačem i :Anapurna i :Jeti pisačima
Rezač krutih i fleksibilnih materijala :Acorta namijenjen je za primjenu u digitalnom tisku i oglašavanju, a savršeno se uklapa uz :Anapurna i :Jeti seriju UV pisača i :Asanti softver za vođenje cjelokupnog procesa. Taj potpuno automatizirani rezač uključuje inovativni sustav automatskog prepoznavanja i višenamjensku glavu za rezanje. Rezač automatski prepoznaje otisnutu sliku i referentne točke za rezanje. Višenamjenska glava omogućuje automatski odabir i prihvat različitih alata prikladnih za odabrane materijale i poslove rezanja i završne obrade. Velik izbor alata osigurava izuzetnu svestranost tog rezača i mogućnost rezanja, glodanja i biganja različitih vrsta materijala. :Acorta također uključuje snažan videoprojektor koji projicira otisnutu sliku zajedno s linijama rezanja na predložak za rezanje. To omogućuje jednostavnu i brzu provjeru te izbjegava moguće greške prilikom rezanja. Integracija rezača s pisačem i :Asanti softverom nudi potpunu automatizaciju i veliku produktivnost uz minimalne intervencije operatera.

Visoka produktivnost
Zahvaljujući inovativnom sustavu za automatsko prepoznavanje uzoraka moguće je postaviti predložak koji se želi rezati na stol bez ograničenja i potrebnog pozicioniranja. Kamera automatski prepoznaje otisnutu sliku i referentne točke. Jednostavan klik dovoljan je za pokretanje procesa rezanja. Svaki posao i materijal zahtijevaju odgovarajući alat. :Acorta koristi višenamjensku glavu koja može koristiti velik izbor različitih alata pogodnih za različite vrste materijala. Uz maksimalnu brzinu rezanja do 102 m/s, jednostavno korištenje te izuzetnu fleksibilnost, :Acorta nudi visoku produktivnost, što ujedno jamči niže troškove proizvodnje i brz povrat investicije.

Izuzetna preciznost
Čvrsta i kruta konstrukcija od ravnih i zakrivljenih čeličnih elemenata omogućuje visoku preciznost uz velike brzine rezanja. Radni stol sastoji se od ukupno 40 vakuumskih polja. Polja se automatski aktiviraju i jamče odlično prianjanje materijala, što je nužan preduvjet za precizno rezanje.

Jednostavno korištenje
Rezač je u potpunosti automatiziran te podržan i upravljan kroz :Asanti radni tijek koji upravlja rezačem i :Anapurna i :Jeti pisačima. Uz rezač dolazi i snažan videoprojektor koji prikazuje otisnutu sliku i linije rezanja na predlošku koji se reže te služi za provjeru i izbjegavanje eventualnih grešaka prilikom rezanja.
     
 

Osnovne značajke:

• integrirani sustav za automatsko prepoznavanje otisnutih motiva i referentnih točaka
• radna površina sastoji se od 40 odvojenih vakuumskih polja koja se automatski aktiviraju
• kruta i čvrsta čelična konstrukcija koja omogućuje rezanje i glodanje materijala bez vibracija i izvijanja
• univerzalna glava za automatski odabir i prihvat različitih vrsta alata za rezanje, glodanje i biganje materijala debljine do 50 mm
• videoprojektor za provjeru linije rezanja i optimiziranje iskoristivosti materijala
• brzina rezanja do 102 m/min i ubrzanje do 1,4 g
• automatsko podešavanje debljine materijala
 
     

Alati
:Acorta se isporučuje s kompletnim setom alata i softverom za automatski odabir i postavljanje alata ovisno o vrsti materijala i poslu koji se želi raditi. Velik izbor alata omogućuje rezanje, glodanje i biganje različitih vrsta materijala i različite primjene.
Osnovni set alata (isporučuje se uz rezač):
• glava za rezanje s fiksnim ili oscilirajućim nožem (električni ili pneumatski)
• alat za glodanje
• kotači za biganje promjera do 100 mm
• peeling modul (kiss cutting)
• nož 45o
• pen modul
• laserski pointer.

Opcije
Uz standardne alate, u ponudi je i velik izbor alata namijenjenih za specifične vrste poslova. Ponuda uključuje noževe s različitim kuto­vi­ma rezanja te posebne alate za rezanje, glodanje i biganje.

Materijali
Uz pravilan odabir alata, :Acorta s izuzetnom preciznošću reže velik izbor različitih materijala uključujući PVC ploče (Forex i slične), kompozitne ploče (Dibond i slične), pjenaste ploče (kapa i slične), plastiku, filmove, karton i kartonske kutije te brojne druge materijale.


Primjene
Zahvaljujući izuzetnoj fleksibilnosti moguće je zadovoljiti širok izbor zahtjeva korisnika i primjena u različitim područjima kao što su ambalaža, POS sustavi, stalci, kutije, promotivni materijali, promotivne zastave, a prikladan je i za brojne druge primjene.

Pripremio: dr. sc. Mladen Široki, ZINA d.o.o., Zagreb
Više o Agfa :Acorta rezačima i ostalim proizvodima iz Agfa ponude možete saznati kod ovlaštenog AGFA partnera za Hrvatsku, tvrtke  ZINA d.o.o. ili na službenim web stranicama Agfe (www.agfa.com) i Zine (www.zina.hr).

 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: