« Povratak na sadržaj Broj 1 | Godina 2015

Versant 80

Versant 80 – za svačiji ukus

Kao najnoviji član obitelji digitalnih pisača Versant, Versant 80 donosi najnoviju Xeroxovu tehnologiju koja korisnicima omogućuje dosljednu automatizaciju poslovanja i jednostavnije radne procese, što dovodi do unaprjeđenja poslovanja.
Stara i apsolutno istinita poslovica kaže da je jedina konstanta u svijetu promjena. Kada je riječ o grafičkoj industriji, promjene, čini se, uvijek idu u samo jednom smjeru – kako učiniti što više sa što manje potrebnih resursa.
Pružatelji usluga tiska s tim se promjenama susreću svaki dan. Sve brži preokreti, sve više konkurencije, rat cijenama, interno smanjenje troškva, pojava on line kanala..., sve to dovodi do zaključka da više nije moguće poslovati na dosadašnji, ustaljeni način.
Suštinska priroda tiska je promjena. Poslovi su sve složeniji, sve hitniji i sve osobniji, te sve češći. U porastu su i kratokoročni poslovi koji su često vrlo složeni. Sve se to nadovezuje na zahtjev da je nužno napraviti što više posla u što kraćem vremenu. I kod tiska za vlastite potrebe također se javljaju isti zahtjevi – sve veća složenost i sve više posla, uz ograničene budžete i manje radne snage.
No danas su i korisnici usluga tiska ti koji moraju učiniti više, što stavlja dodatni pritisak na sve uključene u proces tiska, od prodavača koji donosi posao do radnika koji će to proizvesti. Xerox na te izazove odgovara najnovijim članom u obitelji Versant, točnije modelom Versant 80 koji je dizajniran na način da klijentima pomogne da odgovore na sve izazove unutar industrije koja se brzo mijenja.
Kao nasljednik strojeva C75/J75, osnovni model Versant 80 dolazi s najcjenjenijom i najnagrađivanijom platformom u svojoj klasi, a to je Versant 2100 koji je donio poboljšanu brzinu ispisa, izvedbe i produktivnosti. Versant 80 te vrijednosti proširuje pružajući poboljšanu konfiguraciju i automatizirane alate koji pridonose uštedi vremena. Razvijajući Versant produkcijsku liniju, Xerox je pomno pratio potrebe kupaca.
Uz Versant 2100 moguće je otisnuti do najviše 100 stranica po minuti, dok Versant 80 isporučuje do 80 stranica po minuti, što znači da korisnici mogu odabrati pisač koji brojem ispisanih stranica najbolje odgovara njihovim potrebama. S novom Versant linijom Xerox donosi i cijelo jedno novo prostranstvo vezano uz mogućnosti proizvodnje. Prijetnja je konkurenciji, a klijentima pruža više kako bi mogli i učiniti više.

Brz, jednostavan, produktivan
Versant 80 dizajniran je na način da tiskarima pomogne da rastu u kompetitivnom okruženju, na novim tržištima te da odgovore na sve češće zahtjeve kupaca za vrhunskim rezultatima, svaki put.
S Versantom 80 Xeroxovi klijenti dobivaju više kako bi mogli proizvoditi više i raznovrsnije.
Od održavanja pisača do izvedbe posla, Versant 80 je dizajniran kako za vrhunski tisak za vlastite potrebe tako i za komercijalni tisak. S osamdeset stranica u minuti, Versant 80 donosi neviđenu brzinu ispisa za pisač u svojoj klasi, a opcija Performance Package štedi vrijeme i poboljšava produktivnost.
Kao najnoviji član obitelji digitalnih pisača Versant, Versant 80 donosi najnoviju Xeroxovu tehnologiju koja dosljedno korisnicima omogućuje automatizaciju poslovanja i jednostavnije radne procese, što će dovesti do unaprjeđenja poslovanja.

Glavne tehnološke ka­­rak­teri­stike:
 • Ultra HD rezolucija koja se postiže preciznom kombinacijom povećane RIP rezolucije, vlastitom VCSEL ROS tehnologijom laserskog osvjetljavanja, i jedinstvenim tiskovnim procesom. Ta napredna tehnologija omogućuje iznimno fine detalje i blage gradijente. Ispis je 1200 x 1200 x 10 dpi RIP, a kvaliteta je jednaka tijekom cijelog procesa. Krajnji rezultat je impresivna 2400 x 2400 x 1 dpi slika, s finim linijama, jasnim tekstualnim dijelom i izvrsnim bojama. Ovaj jedinstveni proces prvi je takve vrste u tiskarskoj u industriji i neusporediv je s drugim pisačima.
 • automatska kontrola kvalitete boje (Automated Color Quality Suite – ACQS) stvara stabilne i precizne boje na svakoj stranici i pri svakom poslu, s minimalnom ljudskom intervencijom. ACQS je dostupan kao dio Performance Package opcije.
 • zatvoreni prsten za kontrolu procesa boje koji radi automatski tijekom ispisa kako bi se održao dosljedan i precizan nanos boja tijekom cijelog ispisa
 • Xerox EA Toner donosi niski sjaj, što u završnici donosi ispis vrlo sličan ofsetu
 • dugotrajniji fotoreceptori snižavaju troškove održavanja i smanjuju vrijeme zastoja stroja
 • Bias Charge valjci s tehnologijom za samočišćenje skraćuju vrijeme održavanja i poboljšavaju produktivnost ispisa
 • kompaktna Belt Fuser tehnologija omogućuje dug vijek trajanja dijelova, bolju konzistentnost slike, veliki medijski opseg i mogućnost rada na različitim medijima
 • pojednostavljeno podešavanje kvalitete slike (SIQA) automatski omogućuje precizno podešavanje ispisnog materijala od slike do medijskog poravnanja, jedinstvenu gustoću i postavke za prijenos slike - sve uz minimalni angažman radnika
 • Interface Modul (IFM) i Interface Cooling Module (ICM) oba s in line jedinicom za hlađenje papira. Hlađenje papira osigurava kvalitetno upravljanje papirom za završnu obradu pri visokim brzinama ispisa (ICM je potrebna samo s opcijom Performance Package)
 • uređaj za poravnavanje papira nakon tiskanja u jednom prolazu (Single Pass Decurler) pruža optimalnu ravninu arka na svakoj stranici
 • modularno umetanje papira i dorada omogućuju tvrtkama proširenje ponude i ulazak na nova tržišta. Primjerice, novi Business Ready strojevi za doradu idealni su za poslovno okruženje, dok su robusnije opcije završne obrade pogodnije za napredne proizvodne procese.
 • skeniranje u dva prolaza (Dual-Pass Scanning) skraćuje vrijeme digitalizacije, kopiranja dokumenata i skeniranja - brzo, precizno i s raznim alatima za optimizaciju slike koji unaprjeđuju output i pojednostavljuju poslovanje.
Izvor: Xerox 
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: