« Povratak na sadržaj Broj 1 | Godina 2015

Napredna rješenja za tisak na tekstil

Epson – print everywhere

Epson je u svoju široku ponudu vrhunskih foto i produkcijskih pisača uključio i industrijske pisače za tisak na tekstil.
Ponuda uključuje Epson SC-F2000 DTG pisač za direktni tisak na majice i ostale pamučne materijale te Epson SC-F6000 i SC-F7100 dye sublimacijske pisače za primjenu na tekstilnim i krutim poliesterskim materijalima.

Epson SC-F2000
Prvi je Epsonov pisač namijenjen za direktni tisak na crne, obojene i bijele pamučne majice. Osim tiska na majice, moguć je tisak i na ostale pamučne i miješane materijale sa sadržajem pamuka min 50 % i debljine do 25 mm. Osnovne značajke tog pisača su vrhunska kvaliteta ispisa, produkcijska brzina, jednostavno održavanje i korištenje te ekonomična cijena ispisa. Uz pisač se isporučuje i Garment Creator softver za jednostavno kreiranje i ispis na majicama po želji. Taj je pisač vrhunsko rješenje za korisnike koji žele unaprijediti svoju opremu ili pokrenuti novi posao direktnog digitalnog tiska na majice i ostale pamučne materijale.
Epson PrecisionCore ispisne glave rezolucije 1440x1440 dpi i originalne Epson UltraChrome DG tinte jamče vrhunsku kvalitetu ispisa, širok bojni opseg i glatke prijelaze boja
Vrhunska kvaliteta i visoka produktivnost
Epson PrecisionCore ispisne glave rezolucije 1440x1440 dpi i originalne Epson UltraChrome DG tinte jamče vrhunsku kvalitetu ispisa, širok bojni opseg i glatke prijelaze boja. Nakon ispisa tkanina ostaje mekana i fleksibilna pa su otisnute majice udobne i izdržljive. U najbržem modu rada (u 2 x CMYK konfiguraciji) Epson SC-F2000 omogućuje ispis majica u samo 27 sekundi. Korištenje tintnih kazeta velikog kapaciteta (250 ili 600 ml) osigurava kontinuirani tisak velikih serija. Kod kupnje i instalacije pisača moguć je odabir između produkcijskog 2 x CMYK rješenja za tisak na bijele majice ili peterobojnog (CMYK + White) rješenja za tisak na bijele i tamne majice.

Jednostavno korištenje i održavanje
SureColor SC-F2000 je jednostavan za postavljanje i korištenje. Izmjenjiva ploča za majice i ostale pamučne materijale osigurava jednostavno i brzo postavljanje majica i ujedno omogućuje jednostavnu promjenu visine ploče ovisno o debljini materijala na koji se tiska. Pumpa osigurava trajnu cirkulaciju bijele boje koja otklanja štopanje bijele boje u glavi i cijevima pisača. Automatsko čišćenje glave i cirkulacija bijele boje osigurava vrhunsku kvalitetu i konzistentnost ispisa. Pisač zahtijeva minimalno dnevno održavanje. Ploče za postavljanje majica dostupne su u četiri različite veličine. Uz printer se isporučuje ploča srednje veličine (355x405 mm). Dodatno je moguće naručiti malu ploču 254x305 mm, veliku ploču 406x508 mm i ploču za tisak na rukave 101x101 mm.

Garment Creator softver
Uz pisač se isporučuje i Garment Creator softver za jednostavno dizajniranje i ispis na majice. Softver omogućuje pohranu unaprijed definiranih predložaka i postavki ispisa, što jamči konzistentan ispis. Ko­rištenje tog softvera omogućuje direktan ispis na bijele i tamne majice uz korištenje bijele boje bez potrebe za editiranjem slika (softver automatski generira i tiska bijeli podložni sloj). Napredne funkcije tog programa nude mogućnost procjene troška ispisa za svaki pojedini ispis, ekranski prikaz ispisa bijele boje, prikaz otisnutih poslova, eksport i spremanje gotovih poslova na vanjsku memoriju za jednostavan reprint, osnovno editiranje motiva koji se printa (skaliranje, rotacija, flip, unos teksta), zamjenu spot ili transparentnih boja i ostale funkcije.
Uz DTG pisač za ispis na majice i ostale pamučne materijale, Epson nudi i izuzetno kvalitetne dye sublimacijske pisače za primjenu na poliesterskim materijalima

Epson SC-F6000 i SC-F7100
Uz DTG pisač za ispis na majice i ostale pamučne materijale, Epson nudi i izuzetno kvalitetne dye sublimacijske pisače za primjenu na poliesterskim materijalima. Kod tih pisača ispis je na transfer papir s kojeg se tinta toplinski pomoću termo preše prenosi na meke (tekstilne) ili krute materijale s poliesterskom podlogom. Neke od najčešćih primjena te tehnologije su izrada zastava i ostalih fleksibilnih materijala za vanjsko i unutrašnje oglašavanje, ispis na zavjese, jastuke i ostale materijale za uređivanje interijera, izrada personaliziranih sportskih dresova i ostale sportske odjeće. Osim ispisa na tekstilne materijale, moguća je i primjena i na krutim materijalima s poliesterskim premazom kao što su npr. šalice, keramičke pločice, podlošci za miša, puzzle, personalizirani pokloni i mnogi drugi materijali pogodni za sublimaciju.
Epson nudi dva modela sublimacijskih pisača. Osnovni model SC-6000 širine 44” (111,8 cm) namijenjen je manjim i srednjim korisnicima koje traže pouzdanost i vrhunsku kvalitetu ispisa, uz što manja početna ulaganja. Veći model SC-F7100 širine 64” (162,6 cm) namijenjen je korisnicima koji traže veću produktivnost i mogućnost primjene na šire materijale. Uz veću širinu ispisa, jači SC-F7100 ima na izlazu ugrađen i veliki grijač koji omogućuje bolje sušenje, odnosno veće brzine ispisa te ugrađeni sustav za namatanje koji omogućuje direktni ispis iz role u rolu.
Oba Epson sublimacijska pisača imaju ugrađenu PrecisonCore TFP glavu rezolucije do 1440x720 dpi te koriste istu originalnu Epson UltraChrome DS sublimacijsku tintu (četverobojni modeli s CMYK tintama) te imaju ugrađen bulk sustav za prihvat po 1500 ml od svake boje. Uz pisače se isporučuje i kvalitetan RIP softver posebno namijenjen za primjenu kod sublimacije.
Više o Epson DTG i sublimacijskim pisačima te ostalim Epsonovim rješenjima možete saznati kod ovlaštenog Epson SDS partnera za Hrvatsku, tvrtke ZINA d.o.o. (Zagreb, Ivanićgradska 64, tel ++385 1 2450 161) ili na službenim web stranicama Epsona (www.epson.hr ) i Zine (www.zina.hr).

Pripremio: dr. sc. Mladen Široki, ZINA d.o.o., Zagreb
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: