« Povratak na sadržaj Broj 1 | Godina 2015

Brojne promjene za nove niše

Na 5. jubilarnom stručnom skupu d PRINT zagrebačka tvrtka Digital partner d.o.o. izložila je Rolandov eko-solventni printer VersaCAMM VS-540i namijenjen za tiskanje do širine tiska 1,37 m, te pisač UV LEF-12 koji ima velike mogućnosti tiska na razne predmete, promotivne artikle i suvenire visine do 100 cm i maksimalnih dimenzija 305 x 280 mm.
Digital partner d.o.o. je tvrtka osnovana 2007. godine, specijalizirajući se za zastupstvo i prodaju grafičkih strojeva i repromaterijala za digitalni tisak, kao i tehničku podršku u svim segmentima procesa te tiskarske tehnologije. Od te godine i samo jednog zaposlenog, danas Digital partner čini tim od 10 stručnjaka s višegodišnjim iskustvom u digitalnom tisku koji svojim angažmanom omogućavaju da Digital partner bude dostupan, učinkovit i kvalitetan partner svojim klijentima.

Roland DG - napredne performanse
Od samih početaka Digital partner je zastupnik jedne od najvećih svjetskih korporacija, tvrtke Roland DG Corporation. Roland pisači i rezači tiskaju na različite vrste materijala (papir, folije za tisak, cerade, tekstilni transferi...), čime su otvorene nebrojene mogućnosti izrade reklamnih proizvoda, plakata, tiska velikog formata, tiska na majice pa sve do sitnih naljepnica. Pritom se postiže vrhunska kvaliteta kako ispisa, tako i izreza. Novitetima u softverskom rješenju Roland pisača pojednostavljeno je njihovo korištenje i razvoj novih proizvoda, što je značajno unaprijedilo poslovanje Digital partnera.

Imperativ su visoki ekološki standardi
Roland DG ulaže značajna sredstva u ispunjavanje najzahtjevnijih ekoloških standarda.
Sve je prisutniji trend povećanja tekstilnog segmenta u grafičkoj tehnologiji kao ekološki prihvatljivijeg oblika proizvodnje. Taj je segment u znatnom porastu u odnosu na ostale procese u grafičkoj proizvodnji te se u najvećoj mjeri osjeća na tržištu Zapadne Europe. Stoga je proteklih godina zabilježen značajan rast izvoza upravo na ta tržišta.
Roland pisači i rezači tiskaju na različite vrste materijala, čime su otvorene nebrojene mogućnosti izrade reklamnih proizvoda, plakata, tiska velikog formata, tiska na majice pa sve do sitnih naljepnica

SEFA, Guandong, 3M...
Uz zastupstvo za Roland DG, Digital partner je zastupnik i renomiranog francuskog proizvođača termo preša SEFA.
Relativna novost u ponudi repromaterijala za digitalni tisak je zastupstvo talijanske tvrtke Guandong koja ima široki asortiman proizvoda prihvatljivih prema visokim ekološkim i ekonomskim zahtjevima. Tu je još i zastupstvo proizvođača 3M, Politape, Emblem.

Zapažen nastup na d PRINT-u
Na 5. jubilarnom stručnom skupu d PRINT održanom 5. ožujka u zagrebačkom hotelu Sheraton Digital partner je izložio Rolandov eko-solventni printer VersaCAMM VS-540i namijenjen za ispis do širine tiska 1,37 m, te pisač UV LEF-12 koji ima velike mogućnosti tiska na razne predmete, promotivne artikle i suvenire do visine 100 cm i maksimalnih dimenzija 305x280 mm.
Uz standardni ispis CMYK boja, VersaUV LEF-12 ima mogućnost ispisa bijele boje te nanošenja mat i sjajnog laka na otiske.
Velike mogućnosti UV printera LEF-12 demonstrirane su tiskanjem uzoraka na različite materijale poput plastičnih ID kartica i posjetnica, tiskanjem na staklene i metalne površine te na kamen i druge prirodne i sintetičke materijale.
Kako bi se u praksi demonstrirale prednosti ponude Guandonga, na d PRINT-u je tiskano upravo na tim materijalima. Najveći je interes sudionika iskazan za Metal PVC Glitter i Poliester Canvas koji su, osim odličnog omjera cijene i kvalitete, pogodni za tisak roll up banera, platna i sličnih vizuala, te za Print&Cut magnetnu foliju namijenjenu za tisak i izrezivanje magnetnih naljepnica, za tisak zidnih naljepnica, naljepnica za majice...
Guandong, osim gore navedenih materijala, u svom portfoliu nudi širok spektar banera različitih debljina i jačina, strukture i podloge, ekološki proizvedenih filmova za displej sustave, folije za stakla, window grafike, podne grafike, elektrostatske folije i slično. Svojim portfoliom materijala zaokružuje upravo ponudu potrebnu za kvalitetan rad klijenta. Također, veoma je bitan naglasak na omjer kvalitete i cijene.
Izvor: Digital partner d.o.o.
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: