« Povratak na sadržaj Broj 3 | Godina 2014

AGFA :Anapurna M2050i

AGFA :Anapurna M2050i novi je hibridni UV pisač namijenjen za tisak na ploče i role do maksimalne širine 207 cm. Nudi vrhunsku kvalitetu ispisa i veliku produkciju uz maksimalnu brzinu ispisa od 101 m2/h.
Anapurna M2050i koristi najnoviju generaciju Konica Minolta KM1024i ispisnih glava koje jamče visoku kvalitetu ispisa, uz veliku brzinu. Osam ispisnih glava, svaka s po 1024 sapnice i veličinom kapljice tinte 12 pl, te optimizirano pozicioniranje tinte osiguravaju odličnu reprodukciju punih tonova i sitnih detalja te omogućuju ispis teksta veličine već od 4 pt. Mogućnosti ispisa do ruba materijala te istovremenog tiska na veći broj manjih ploča dodatno povećavaju produktivnost i iskoristivost.

Tisak na krute i fleksibilne materijale
KM1024i glave u kombinaciji s originalnim Agfa Anapurna UV sušećim tintama jamče trenutačno sušenje, izražajne boje, nisku potrošnju tinte te mogućnost ispisa na velik izbor presvučenih i nepresvučenih materijala kao što su različite vrste bijelih i obojenih pjenastih, PVC i kompozitnih ploča, drvo, staklo te velik izbor materijala iz role uključujući samoljepive folije, papir, banere... Tinte se odlikuju vrhunskim prianjanjem čak i na materijalima koji su zahtjevni za ispis te odličnom fleksibilnošću te su, osim za tisak na ravne ploče, pogodne i za primjene gdje se zahtijeva velika fleksibilnost tinte kao što je npr. tisak na samoljepive folije za oslikavanje vozila ili tisak na različite vrste tekstilnih materijala.

Bijela boja
Anapurna M2050i dodatno nudi mogućnost korištenja bijele boje, što otvara širok raspon dodatnih primjena kao što su primjerice tisak na prozirne i obojene materijale i tisak na folije za svjetleće displeje. Podržani su “pre white” (prvo bijela pa boja, namijenjen za tisak na obojene materijale) i “post white” (prvo boja pa bijela, namijenjen za tisak na prozirne materijale) režimi rada. Pisač koristi učinkovit sustav za automatsko miješanje i održavanje bijele boje koji jamči pouzdan rad i jednostavno održavanje pisača.

Asanti softver
Uz printer se isporučuje Asanti RIP softver baziran na provjerenom i široko prihvaćenom Agfa Apogee softveru. Korištenje tog softvera, uz sve alate potrebne za produkciju velikih formata, omogućuje jednostavnu i učinkovitu integraciju pisača u postojeći radni tijek.

Jednostavno i sigurno ulaganje medija
Ulaganje medija za ispis je jednostavno i pouzdano uz korištenje registracijske letve za pozicioniranje i automatskog postavljanja visine glave. Nosač glava opremljen je senzorima koje priječe kontakt glave s medijem na koji se tiska. Automatski vakuum sustav sastoji se od četiri odvojene komore te osigurava odlično prianjanje i transport kako većih, tako i manjih predložaka na koje se tiska. Opcijski pisač može biti opremljen uređajem za automatsko ulaganje ploča.

Anapurna UV tinte
Agfa Anapurna UV tinte nude širok bojni opseg i izražajne boje. Zahvaljujući odličnom prianjanju na podlogu, tinte jamče visoku trajnost i odličnu otpornost na grebanje te su pogodne za unutrašnju i vanjsku primjenu. Tinte su visoko pigmentirane, što omogućuje nanošenje tankog sloja te izuzetnu ekonomičnost zahvaljujući niskoj potrošnji tinte po m2.

Primjene
Standardni poslovi: plakati, baneri, grafike za sajmove i evente, oslikavanje vozila, svjetleći displeji, samoljepive folije.
Posebne primjene: Tisak na CD-e i DVD-e, podloške za čaše, keramičke pločice, tisak na staklo i drvo, umjetničke reprodukcije, tisak na napete okvire s platnom, tisak za izložbe, uređivanje interijera i eksterijera…

Pripremio: dr. sc. Mladen Široki, ZINA d.o.o., Zagreb
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: